• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yan sayfadan veri alma

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın Arkadaşlar ;
Daha önce sakman beyin uyguladığı yan sayfadan veri alma dosyasına kendi verilerimi ekledim fakat aylık ve sorgu sayfalarına verileri getiremedim.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun kalacağım.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın sakman bey sizin gönderdiğiniz dosyaya bendeki verileri ekledim fakat aylık ve sorgu sayfalarına veriler gelmiyor.
iyi çalışmalar.

selam,
veri girişlerinde TARİH yazan kolona Sadece TARİH yazılacak... TARİH ve saat şeklinde yazıldığında kullanılan formüllerde aranan eşitlik Tarih için olduğundan BOŞ değerini döndürecektir.
Örneğin 01.06.2016 12:00 yazdığınızda bunun sayısal olarak değeri 42522,5 , oysa ki biz arıyoruz 01.06.2016 (ki onun sayısal değeri 42522)..

Son düzenleme:
Sayin saman bey çok teşekkür ederim. Öncelikle eline ve emeğine sağlık.
Benim gönderdiğim formatta yani tarih ve saat formatli yapamazmiyiz

Sayin sakman bey çok özür dilerim kusura bakmayın telefondan cevap yazdığım için hatalı yazmışım .gerçekten çok özür dilerim hakkını helal et

selam,
kusura gerek yok... Bunlar olağan şeyler..
probleme gelince çözümler,
ya veri giriş sayfasına yardımcı kolon yapıp (ki satır sayısı çok fazla ve her defasında formülü aşağılara kopyalamak var) tarih + saatleri sadece tarihe çevirip formülü buradan referans vermek
ya da yardımcı kolon olmadan çoketopla yerine topla.çarpım formülü kullanmak lazım. o zaman da çalışma yavaşlar..
Bence bunlara gerek yok. Farlı bir kolonda tarihlerin tam kısımlarını aldırın =tamsayı(A1) şeklinde. Sonra bu kolonu kopyala >Özel Yapıştır DEĞERLERİ olarak Tarih kolonuna kopyalayın... Sonra da kullandığınız o kolonu silin..( Bu arada sayfalardaki açıklamaları da dikkatle okumanızı ve uygulamanızı öneriyorum....)

Sayın sakman bey çok teşekkür ederim.eline ve emeğine sağlık tüm İşlerinizde kolaylıklar dilerim

selam,
veri girişlerinde TARİH yazan kolona Sadece TARİH yazılacak... TARİH ve saat şeklinde yazıldığında kullanılan formüllerde aranan eşitlik Tarih için olduğundan BOŞ değerini döndürecektir.
Örneğin 01.06.2016 12:00 yazdığınızda bunun sayısal olarak değeri 42522,5 , oysa ki biz arıyoruz 01.06.2016 (ki onun sayısal değeri 42522)..

elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş izninizle arşivime alıyorum

Geri