• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yan hücreye yazma

Veri sayfasında bulunan kodları, plan sayfasında A sütununun herhangi bir satırına yazınca yan hücreye yanındaki tutarı versin. örneklere baktığımda sadece tek hücreye yazılıp yanına veri geliyor. Uzun bir liste olacağından A sütununda herhangi bir satıra kodu girdiğimde yanına hemen tutarı vermesi için nasıl bir fonksiyon girilebilir. Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,

Excel 2007-2010 kullaniyorsaniz alaninizi tabloya donusturerek bir arama fonksiyonu yazabilirsiniz. Bu durumda yeni bir hucre girisi yaptiginizda formulde yeni satira eklenicektir.

Ornek dosyayi inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sn.mustafaine
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 2003 kullanıyorum. Gönderdiğiniz örnekte aynı satırlara farklı kodlar yazınca hata verdi. Ayrıca ben kodu ve tutarı ayrı sütünlarda da kullanacağımdan fonksiyon olarak yardımcı olursanız size müteşekkir kalırım.

ad tanimlamasi ile formulu yazacaginizdan formulun yerinin onemi kalmayacaktir, iferror fonksiyonu 2003 versiyonda bulunmadigindan formul hata vermistir, dosyayi 2003 versiyon icin degistirdim, tekrardan test edermisiniz.

Geri