• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yaklaşık olarak sonuç bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hatala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selamlar excel ve makro ustaları..
Sizlerden bir ricam olacak.
Bir tablo düşünün, içinde onlarca satır ve sütun ve bunların içinde yüzlerce büyük rakamlar var.
Benim istediğim ise bir arama satırı yapılması. Ben bu arama satırına aramak istediğim bir rakamı yazacağım. Bize bu rakamı bulacak; eğer tabloda bu rakam yoksa bile ona en yakını büyük veya küçük olanını tabloda arayacak. Bu rakama en yakın olanından başlamak üzere bir sıralama yaparak oluşturulacak başka bir tabloya o rakamları kaydedecek ve tabiki hangi hücrelerde olduğunu da belirtecek.
Şimdi bana böyle bir makro yazacak bir usta arıyorum. Bunun sizler için çok kolay olacağını düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur. Yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba,

Küçük bir örnek dosya hazırlayarak dosya üzerinde detaylı açıklama yapıp foruma eklerseniz daha net cevaplar alırsınız.

.

yaklaşık olarak sonuç bulma

Merhaba Excel ustaları.
şimdi bu istediğim program için bir tablo ekte gönderiyorum. Bu tabloda c1 hücresinde bulunan rakamı yapılacak olan arama satırına yazacağım. bu rakamı yine tabloda bulunan OYK sütunlarında veya tablonun tamamında arama yapacak. Bize bu rakamı bulacak; eğer tabloda bu rakam yoksa bile ona en yakını büyük veya küçük olanını tabloda arayacak. Bu rakama en yakın olanından başlamak üzere bir sıralama yaparak oluşturulacak başka bir tabloya o rakamları kaydedecek ve tabiki hangi hücrelerde olduğunu da belirtecek.

bana bu konuda yardımcı olacak ustalar arıyorum. bu konu benim için çok önemli. çünkü bu rakamı veya buna yakın olan rakamı bulmak oldukça zamanımı alıyor.

Ekli dosyalar

Geri