• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yakın Tarih

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

dosyayı da ekledim. Aslında basit olduğunu tahmin ediyorum. forumda da aradım ama bu kadar basit şekilde bulamadım.

F sütununda yukarıda aşağı doğru sıralı tarihler var. Ben bugünün tarihine göre yaklaşmakta olan ilk tarihi B6 hücresine yazmak istiyorum. bunu formül kullanarak yapmak mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Merhaba.
Aşağıdaki formüllerden birini kullanabilirsiniz.
Kod:
=MİN(EĞER($F$7:$F$18<>"";EĞER($F$7:$F$18>BUGÜN();$F$7:$F$18)))
[COLOR="Blue"]DİZİ FORMÜLÜ olduğundan formül girişini; CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Kod:
=İNDİS($F$7:$F$18;KAÇINCI(MİN(EĞER($F$7:$F$18>BUGÜN();$F$7:$F$18));$F$7:$F$18;0);0)
[COLOR="blue"]DİZİ FORMÜLÜ olduğundan formül girişini; CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
NOT: İşlemi doğru yapmışsanız formülün başında ve sonunda {.....} gibi farklı parantez işareti oluşacaktır.

.

Deneyin.

Kod:
=LARGE(F7:F18;COUNTIF(F7:F18;">="&B3))

Kod:
=BÜYÜK(F7:F18;EĞERSAY(F7:F18;">="&B3))

Formüldeki B3 yerine TODAY() / BUGÜN() yazabilirsiniz.

.

Merhaba.
Aşağıdaki formüllerden birini kullanabilirsiniz.
Kod:
=MİN(EĞER($F$7:$F$18<>"";EĞER($F$7:$F$18>BUGÜN();$F$7:$F$18)))
[COLOR="Blue"]DİZİ FORMÜLÜ olduğundan formül girişini; CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Kod:
=İNDİS($F$7:$F$18;KAÇINCI(MİN(EĞER($F$7:$F$18>BUGÜN();$F$7:$F$18));$F$7:$F$18;0);0)
[COLOR="blue"]DİZİ FORMÜLÜ olduğundan formül girişini; CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
NOT: İşlemi doğru yapmışsanız formülün başında ve sonunda {.....} gibi farklı parantez işareti oluşacaktır.

Ömer Bey, İdris Bey çok teşekkür ederim. bu şekilde çözüzüldü.

.

Verdiğim formül nasıl bir sonuç üretiyor? Siz nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Merak ettim.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Geri