• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

X Yazdığımda aktar

Excel Vers. ve Dili
ingilizce ve turkce
Ekte gönderdiğim dosyada, AKT-3 sayfasında sarı renkteki hücreye X yazdığım zaman,sayfa2 deki X leri mavi renkteki hücrede 1 nolu hücreye kaç adet X varsa alt alta yazmasını ve 2 numarayada X'in karşısındaki verileri yazmasını istiyorum.

Nasıl bir formül uygulamalıyım ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum,

İyi günler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
1 konu başlığınız konuyu açıklamıyor
2 verdiğiniz bilgiler dosyanızda görünmüyor lütfen daha detaylı açıklama yapınız

tablonuz buna uygun değil ama nasıl olacak
orda sadece bir satır var diğer tarafta satır sayısı devamlı değişecek.
soruyu soruyorsunuz ama tablo buna uygun mu örnek dosya yeterli mi hiç bakmıyorsunuz gibi geliyor bana

tablonuz buna uygun değil ama nasıl olacak
orda sadece bir satır var diğer tarafta satır sayısı devamlı değişecek.
soruyu soruyorsunuz ama tablo buna uygun mu örnek dosya yeterli mi hiç bakmıyorsunuz gibi geliyor bana

İhsan Bey; ilginiz için öncelikle teşekkür ederim,

Sayfa 2 deki hiç bir bilgi değişmeyecek, sayısı, değerleri hep aynı olacak,(sayfa 2 örnek olarak yazıldı bizim veri dosyamız hazır bulunmakta) bu konuda bizim önümüzü açacak, yol gösterecek bir bilgi verirseniz memnun oluruz.

İyi Çalışmalar

bakın anlatamıyorum tablonuzda sadece bir satır var o nasıl olacak onu söyleyin aşağıya doğru çoğaltılabilir mi olacak yana doğru mu olacak bunu nasıl bileceğiz

bakın anlatamıyorum tablonuzda sadece bir satır var o nasıl olacak onu söyleyin aşağıya doğru çoğaltılabilir mi olacak yana doğru mu olacak bunu nasıl bileceğiz

özür diliyorum, yanlış anlamışım, aşşağıya doğru kaç satır tutarsa tutsun o kadar yayacaz, ister 50 satır ister 100 satır, ben bunu diğer yerlerede uygulayacağım.

Teşekkürler

özür diliyorum, yanlış anlamışım, aşşağıya doğru kaç satır tutarsa tutsun o kadar yayacaz, ister 50 satır ister 100 satır, ben bunu diğer yerlerede uygulayacağım.

Teşekkürler

merhaba
eki inceleyin
dilerseniz J4 hücresini Seçtiğinizde Aktarım Yapar Dilerseniz Buton'a Tıkladığınızda Aktarım yapar

Ekli dosyalar

merhaba
eki inceleyin
dilerseniz J4 hücresini Seçtiğinizde Aktarım Yapar Dilerseniz Buton'a Tıkladığınızda Aktarım yapar

ALLAH RAZİ OLSUN İNŞAALLAH,

çok faydalı oldu benim için,
birde küçük bir sorum olacak, X leri aktardım , J4 hücresine y yazdığım zaman Y' leri aktarabilirmiyim aynı makro içinde.(sizin yazdığınız makro içinde değişiklik yaparak ayrı bir makro atayarak Y leri aldım) aynı makro içerisinde olabilir mi? X'ler Y'ler G'ler bunları yazdığımda değerleri gelir mi ?

Tekrardan Teşekkürler, bu cevap bile beni çok memnun etti :)

ALLAH RAZİ OLSUN İNŞAALLAH,

çok faydalı oldu benim için,
birde küçük bir sorum olacak, X leri aktardım , J4 hücresine y yazdığım zaman Y' leri aktarabilirmiyim aynı makro içinde.(sizin yazdığınız makro içinde değişiklik yaparak ayrı bir makro atayarak Y leri aldım) aynı makro içerisinde olabilir mi? X'ler Y'ler G'ler bunları yazdığımda değerleri gelir mi ?

Tekrardan Teşekkürler, bu cevap bile beni çok memnun etti :)

üstteki eki güncelledim.
J4 hücresinde yazan veriye göre aktarım yapıyor.

üstteki eki güncelledim.
J4 hücresinde yazan veriye göre aktarım yapıyor.

teşekkürler nokta atışı oldu, ama insanoğlunun gözü doymaz biliyorsunuz :redface:

Mehmet Akif'in güzel bir beyiti vardır:
"Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, "
"Cenneti vaad etmeseydi eğer ALLAH'a bile etmezlerdi secde. "

bir sorum daha olacak ;

J4 hücresine X yazdığım zaman, otomatik olarak satır ekleme formülü ile kaç adet satır ekliyeceğini formülleyerek kendi satırını kendi ekleyerek yapılabilir mi? x yazdığımız zaman 27 adet satır ekleyerek bilgileri almak yada Y yadığımız zaman 4 satır ekleyerek bilgileri almak mümkün kü?

Teşekkürler
İyi Çalışmalar

Geri