• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

X sütununda şayet ''Dirty'' yazıyor ise A3:R9 sütunlarındaki rakamların yanına ''D''

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
S.A. Değerli arkadaşlar hepinize saygıyla selam ederim hayırlı işler dilerim
ekli dosyada geniş açıklamasını bulabileceğiniz çalışmamda ''X'' sütununda şayet ''Dirty'' yazıyor ise A3 den R39 a kadar sütunlarda bulunan sayıların yanına ''D'' yazdırmak istiyorum Örnek:''1108 D'' şeklinde excel 2003 ve daha önceki sürümlerde açılacak şekilde lazım olacak

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Saygılarımla

Ekli dosyalar

İşinize karışmak gibi olmasın ama oda numarasının yanına D yazdırmak yerine oda numarasının yazıldığı hücreyi renklendirmeniz daha çok işinize yarayabilir. Bunuda koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz. Forumda bir çok örneği bulunmaktadır

Mustafa bey sağolun eksik olmayın yardımlarınıza müteşekkirim ama çalışma ortamımızda oluşturduğumuz raporu bu şekilde kullanıyoruz yani kirli odaları belirtmek için sizin daha öncede yapmış olduğunuz makro bu raporun başlangıcı olmuştu kodlara bakarsanız bende üzerinde çalışarak son halini aldırdım tüm makroları ''RUN'' butonuna bağlayarak diğer iş arkadaşlarımında kolay olacak şekilde kullanımına sundum eğer bir makro şeklinde oluşturabilirsek minnetar olurum

saygılarımla

room yazan yerin yanina bir sutun ac oraya bunu ekle =EĞER(X5="dirty";V5&" D";V5)
formulunu ekle

İlginize çok teşekkür ediyorum buradaki odaların sıralamaları hergün değiştiği için formülle bu işlemi yapmak sonuç vermiyor efendim ilginize tekrar teşekkür ediyorum bir makro yardımıyla sonuç alabilirim diye düşünüyorum ama pek becerebildiğim söylenemez :))

Saygılarımla

S.A. Değerli arkadaşlar hepinize saygıyla selam ederim hayırlı işler dilerim
ekli dosyada geniş açıklamasını bulabileceğiniz çalışmamda ''X'' sütununda şayet ''Dirty'' yazıyor ise A3 den R39 a kadar sütunlarda bulunan sayıların yanına ''D'' yazdırmak istiyorum Örnek:''1108 D'' şeklinde excel 2003 ve daha önceki sürümlerde açılacak şekilde lazım olacak

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Saygılarımla

Geri