• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

x harf eksik x harf değişik...

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
selamun aleykum,
bir sorum olacaktı.
mesela:
özgecan
özgürcan

ikinci kelime ilk kelimeden 1 harf fazla, 1 harf değişik.. gibi bir formül yazılabilirmi?
fazla olan harf R
değişik olan harf Ü gibi...

Merhaba,

İstediğiniz makro ile çok daha kolay yapılabilir diye düşünüyorum ama bende formül ile çözümü üzerine kafa yormaya başladım. (Makro bilgim bunu çözecek kadar yok onu belirteyim)

Şu an çözüme doğru ilerliyorum. Konu ile ilgilenen arkadaşlarda eğer yöntemin doğru olduğunu düşünürlerse ve yardımcı olurlarsa sevinirim.

Sizde bi inceleyiniz. Eğer bu şekilde elde edilecek sonuç işinize yarar ise sonunu getirebiliriz diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

selamun aleykum
aslında mantık güzel miş. aklıma gelmemişti böylesi. kesişen alanları düz bir satıra getirebilirim aslında.

Günaydın,

Yöntem aklınıza yattıysa üzerine daha fazla kafa yorabilirim.

ali ve lale isimleri olduğunu varsayalım. bide bu durumda nasıl bi yorum istediğinizi öğrenmek istiyorum.

selamun aleykum,
ali isimi ile lale ismini karşılaştıramayız sanırım. 2 kelimenin harflerinin "%45>=" i Sol baştan uyuşuyorsa ozaman karşılaştırma yapmalı.
mesela
ali
aliye

Anladım. Aslında bu işimizi daha da kolaylaştırır. Merakımdan soruyorum. Böyle bir analize neden ihtiyaç duydunuz? :D

Ödevde cümle kelime analizleri varda. o yüzden işin kolayına kaçayım dedim :)

Merhaba,

Eki inceler misiniz. Fırsat bulup biraz daha formülü yazdım. Ama yorum kısmını biraz detaylandırır mısınız?Bu örnek için ü,e,r harflerini nasıl yorumlatacağız.

Ekli dosyalar

Geri