• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Worksheetfunction ile karışık dizi formülü oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
{=IF(ROWS($D$3:D3)>$F$3;"";INDEX(Sheet1!$G$2:$G$1000;SMALL(IF(Sheet1!$B$2:$B$1000=$D$3;ROW(Sheet1!$B$2:$B$1000)-ROW(Sheet1!$B$2)+1);ROWS($C$2:C2))))}

Merhaba; yukarıdaki dizi formülü sayfada, hücrelerde çok güzel çalışıyor fakat formülü makro ile oluşturup hesaplamaları makro ile yaptırmak istiyorum. Tabii bundan daha az kompleks olan formülleri Worksheetfunction.FONKSİYON_ADI(...) haline getirebilirken yukarıdaki formülü yazamadım. Lütfen yardım eder misiniz ?

Selamlar,

Bu tarz formülleri "WorksheetFunction" ifadesi ile oluşturamıyoruz.

EVALUATE yazarak arama yapın. Karşınıza örnekler çıkacaktır.

Selamlar,

Mesajımda belirttiğim detay sanırım gözünüzden kaçtı.

EVALUATE komutu ile istediğiniz işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili forumda bir çok örnek var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Eğer yapamam diyorsanız örnek dosya ekleyin yardımcı olalım.

Olay çözülmüştür

Arkadaşlar cevap gelmedi ama bu durumu çözdüm. Paylaşayım.
Makro Kaydet'e basıyoruz. Süzme işlemlerini excele manuel olarak yaptırıyor ve makroyu kaydet işlemini tamamlayarak ilgili kodları buluyor ve kendimize uyarlıyoruz.
Çok çok daha kısa sürüyor, daha kolay uyarlanıyor ve işlemler daha doğru sonuçlanıyor.

Sizin belirttiginiz sorunu cozen bu olduysa garip; bu arada Korhan Bey konunuza cevap belirtmis, fonksiyonlari vba`da kullanmak icin EVALUATE kullaniyoruz.. sitede bircok ornegi mevcuttur goz atmanizi, rica ederim, konunuzun cozulmesi guzel, kolay gelsin..

Selamlar,

Hakikaten çok İLGİNÇ !

Sorunuza ısrarla cevap veriyorum. Fakat sizde ISARLA cevap gelmedi diye yanıt veriyorsunuz. Arkasından olay çözülmüştür diyorsunuz ve bizlerle çözümü paylaşıyorsunuz.

Allah aşkına ilk mesajınızda FİLTRELEME ile ilgili bir tek kelime geçiyormu?

Karmaşık dizi formülünü WorksheetFunction yöntemi ile kullanmak istiyorum sorusuna Makro Kaydet-Filtre ile cevap gerçekten çok ilginç !

Bazen insanların neden böyle davrandıklarını anlamakta güçlük çekiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri