• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Worksheet_Change ile ilgli

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Aşağıdaki kod ile Worksheet_Change özelliği ile farklı hücreler altında farklı kodları çalıştırmak istedim ama olmadı. :) Kodun birinci bölümü çalışıyor ama ikinci bölümü yani "If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub" ile başlayan bölümü çalışmıyor. Bunu nasıl sağlayacağım konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar..

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [e9]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.Unprotect
[e9].Locked = True
[a1].Locked = False
ActiveSheet.Protect

If Intersect(Target, [a1]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.Unprotect
[a1].Locked = True
[e9].Locked = False
ActiveSheet.Protect
End Sub

1. bölümdeki e9 boş ise çık demişsiniz. hücre boş ise 2. bölüm asla çalışmaz.

Merhaba Sayın Sertkaya,
e9 boş değil ama, ben yapmak istediğimi daha açık anlatayım ;
Hücreleri e9 un dışında tümüyle kilitli bir sayfada e9 a veri girdiğimde a1 in kilidini açsın e9 u kilitlesin, a1 e veri girdiğimde ise a1 i klitleyip e9 u açsın. Yukarıdaki kodla yapmayı düşündüğüm bu. Kod üzerinde nasıl değişiklik yapmam gerektiğini açıklayabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar..

:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [e9,A1]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.Unprotect
If Target.Column = 5 Then
    [e9].Locked = True
    [a1].Locked = False
    Else
    [a1].Locked = True
    [e9].Locked = False
End If
ActiveSheet.Protect
End Sub

Merhaba Sayın Gizlen
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ancak merak ettiğim bir konuyu sormadan da edemeyeceğim doğrusu. :) . Worksheet_Change özelliği ile aynı sayfada farklı bir hücreye veya sütuna bağlı olarak başka bir kod daha çalıştırmak istemem durumunda , örneğin; D1: D10 aralığında bir değişiklik yapıldığında aynı mantığı kullanabilir miyiz, yoksa bu derede bu kadar mı balık avlanır? :) İyi çalışmalar..

Merhaba Sayın Gizlen
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ancak merak ettiğim bir konuyu sormadan da edemeyeceğim doğrusu. :) . Worksheet_Change özelliği ile aynı sayfada farklı bir hücreye veya sütuna bağlı olarak başka bir kod daha çalıştırmak istemem durumunda , örneğin; D1: D10 aralığında bir değişiklik yapıldığında aynı mantığı kullanabilir miyiz, yoksa bu derede bu kadar mı balık avlanır? :) İyi çalışmalar..
Gerekli düzenlemeyi yaparak istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.No problem.:D :cool:

Olsun, benim ne olduğum çok da önemli değil ama sizin gerçek bir hızır olduğunuz ortada..Küçük hata çok da sorun sayılmaz sizin için, ona da bir kod yazarsınız artık..:)
Tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Olsun, benim ne olduğum çok da önemli değil ama sizin gerçek bir hızır olduğunuz ortada..Küçük hata çok da sorun sayılmaz sizin için, ona da bir kod yazarsınız artık..:)
Tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
Rica ederim.
Sizede iyi günler olsun.:cool:

Geri