• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

workbooks.open

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe-İngilizce
Merhaba;

kendi belirleyeceğim bir lokasyanda tarihe göre isimlendirilmiş dosyalar tutarak makro üzerinden tarih girdiğimde istediğim dosyayı açmak istiyorum. Mesela bir hücrede gün seçimi, bir hücrede ay seçimi olacak. Hücrelerde seçilen değerlere göre istediğim dosyayı açmasını istiyorum. Bunu if clouse ile yaparsam 365 tane if clouse girmem gerekecek. Onun yerine workbooks.open kodunu kullanarak file name alanına "range("a1").value" yazarak dosya açtırmak gibi bir yöntem aklıma geldi fakat bu kod bu şeklide kullanılamıyor. Farklı bir öneri ya da bu kodu istediğim şekilde çalıştırabilirmiyim. yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba kardeş bi userform yapıyorsun 3 tane combobox bunlar gün ay ve yıl oluyor 1 tane textbox birde commandbutton... gerçi i değerini textbox olmadan da yapabilirsin sanırsam ama denemedim...

makronun yazılı olduğu dosya ile diğer dosyaların bulunduğu lokasyon aynı olmalı...

Private Sub CommandButton1_Click()
TextBox1.Value = ComboBox1.Value & " " & ComboBox2.Value & " " & ComboBox3.Value
i = TextBox1.Value
Workbooks.Open (ThisWorkbook.Path & i)
End Sub

umarım iş görür...

Teşekkürler hikmet bey, userform olayına girmemiştim ama artık vakti gelmiş demekki..

Rica ederim... İyi çalışmalar...

Geri