• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Wordart kullanarak listeyi yazıcıya göndermek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhaba,

Matbaadan bastırmış olduğum renkli şablonların üzerine ürün adı ve fiyatlarını yazdırıyorum, ki yüzlerce ürün olabiliyor genelde. Bu işlem için wordart kullanıyorum çünki yazımın uzun veya kısalığı farketmiyor hep aynı uzunlukta oluyor böylece de şablonumda beyaz yerlerin dışına bir taşma olmuyor.

Bu işlemi ise; "liste" sayfasındaki ürün ismi ve fiyatlarını "a6" ayfasındaki "o" sütununa yapıştırarak yapıyorum. Kullandığım wordartlarda oradaki hücrelerden veri alıyor. Her 4
ürün ve fiyatını taşıdıktan sonra sayfamı yazıcıya gönderiyorum ve onları silip sıradaki 4 ürün için aynı işlemi gerçekleştiriyorum. Tabi 200 kadar ürün olduğunda gerçekten çok zaman alıyor.
Benim isteğim bu işlemleri makronun benim yerime yapması. konunun daha iyi anlaşılabilmesi
için örnek dosya ekliyorum.

Not: Normalde çalıştığım dosyada örnekteki gibi kırmızı resim yok. Sadece konu anlaşıabilsin diye ekledim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geç yanıt verdiğim için özür dilerim.

Yardımınız için teşekkür ederim. Çalıştırınca bişey fark ettim, herhangi bir aksilik durumunda durdurulamıyor, bende aşağıdaki gibi biraz değiştirdim.

Tekrar teşekkür ederim.

Sheets("liste").Select
Range("A1:C4").Select
Selection.Copy
Sheets("a6").Select
Range("O3").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut
soru = MsgBox("Yazdırma işlemine devam etmek istiyormusunuz?" & vbCrLf & "uyarı?", vbYesNo)
If soru = vbNo Then
End
End If

Geri