• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word Dosya Adını Excelde Sütunlaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dadalo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli Arkadaşlar,
Daha önce açmış olduğum ve sayın Muygun tarafından cevaplanmış olan konunun 2011 yılı için bazı ilaveler ve değişikliklerle güncellenmesi gerekiyor.Konu özetle şu:C içerisindeki EVRAKLAR isimli klasöre Word belgelerini kaydediyorum.İNDEX2011 de bu ad sütunlardaki yerini alıyor.A sütunundaki linke tıkladığımda ise word belgesi açılıyor.Her word belgesini eklediğimde YENİLEME Butonuna tıklıyorum.ARAMA butonu ise filtreleme menüsü gibi çalışıyor.Yani ister sayı,ister tarih,ister il,ister ilçe,köy,mevkii,kurumv.s.bazında arama yaptırabiliyorum.Yalnız önceki proğrama göre önemli bir fark olarak,her word belgesini kaydettiğimde öncelikle sayıya göre (c sütunu) küçükten büyüğe doğru sıralanması gerekiyor.Yardımlarınızı rica ediyorum.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekteki zip dosyasını açın. Klasörü C ye kopyalayın.
Not:"N O VE P SÜTUNLARI İSE GEREKLİ GÖRÜLÜRSE MANUEL OLARAK İLAVE EDİLECEK" isteğiniz sanırım kullanışlı olamaz. Kodla gelen bir sıralama manuel yazdığınız hücrelerle eşleşmeyecektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İyi Akşamlar

Merhaba;
Ekteki zip dosyasını açın. Klasörü C ye kopyalayın.
Not:"N O VE P SÜTUNLARI İSE GEREKLİ GÖRÜLÜRSE MANUEL OLARAK İLAVE EDİLECEK" isteğiniz sanırım kullanışlı olamaz. Kodla gelen bir sıralama manuel yazdığınız hücrelerle eşleşmeyecektir.
İyi çalışmalar.
Öncelikle ilginize tekrar teşekkür ediyorum.Öyle anlaşılıyorki N,O ve P sütunlarını da kodla getirmem gerekecek.İzninizle bir-iki sorum olacak.
1-word dosya adı bu proğramda da (-) ile mi bitmeli?
2-ARAMA ve YENİLEME butunlarını nasıl oluşturduğunuzu açıklayabilirmisiniz?Bunu mutlaka öğrenmek istiyorum.Başka proğramlarda da kullanmak için.İnanın bunu bana öğretirseniz çok makbule geçecek.Teşekkür ediyor,iyi akşamlar diliyorum.

Merhaba;
1 sorunuz için "-" ile bitmeli (örneğinizde son veri "ilgili sayı" "-" ile bitmediği için yrd. sütun kullandım.)
2-YENİLE butonu için sayfada iken ALT+F11 tuşlarına birlikte basarsanız klasör içindeki dosya isimlerini getiren makroyu görürsünüz.
arama konusuna gelince B,C ve D sütunları yrd sütun olarak kullanıldı. Ayrıca E1 hücresi isimlendirildi.
Kullanılan işlevler:
EĞER
YADA
EHATALIYSA
MBUL
SOLDAN
SATIR()
SAĞDAN
RANK
BAĞ_DEĞ_SAY
KÖPRÜ
İNDİS
KAÇINCI
BÜYÜK
MAK
YERİNEKOY
İşte bu işlevler değişik kombinasyonlarda kullanılarak istediğiniz sonuç alındı.
Kısaca bir tablodan istenilene göre uygun olan işlevleri,excelin yerleşik özelliklerini yada vba kodlarını ve bunların yazım kurallarını ve kombinasyonlarını öğrenmek gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
1 sorunuz için "-" ile bitmeli (örneğinizde son veri "ilgili sayı" "-" ile bitmediği için yrd. sütun kullandım.)
2-YENİLE butonu için sayfada iken ALT+F11 tuşlarına birlikte basarsanız klasör içindeki dosya isimlerini getiren makroyu görürsünüz.
arama konusuna gelince B,C ve D sütunları yrd sütun olarak kullanıldı. Ayrıca E1 hücresi isimlendirildi.
Kullanılan işlevler:
EĞER
YADA
EHATALIYSA
MBUL
SOLDAN
SATIR()
SAĞDAN
RANK
BAĞ_DEĞ_SAY
KÖPRÜ
İNDİS
KAÇINCI
BÜYÜK
MAK
YERİNEKOY
İşte bu işlevler değişik kombinasyonlarda kullanılarak istediğiniz sonuç alındı.
Kısaca bir tablodan istenilene göre uygun olan işlevleri,excelin yerleşik özelliklerini yada vba kodlarını ve bunların yazım kurallarını ve kombinasyonlarını öğrenmek gerekiyor.
İyi çalışmalar.
Sayın Muygun,
Herşey için teşekkür ediyorum.İyi geceler...

Geri