web'den excel'e tam veri çekmek

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bu konuda daha önce Sn veyselemre'den büyük destek almıştım, benzer bir konuda gene takıldım.
Yapmak istediğim;http://ubgup.gazi.edu.tr/snvsonuc.aspx sayfasına (excel'de A sütununda listelenmiş olan 11500 aday tc kimligini excel'den web sorgusuna göndermek ve her aday için sayfanın verdiği cevabı yine excel'de kişinin Tc kimliği yanına ( bütün cevapları/tek satırda/yana doğru) alabilmek...

Sn veyselemre ile yaptığımız çalışma , site altyapısının her sınavda değişmesi nedeni ile biryere kadar bizi getirdi ( daha öncekinde mükemmel çalışmıştı) ve bu sefer ( object variable not set) diyerek durdu.

Bunu , kayıt bulunamadı'da yapmıyor ama başarılı ve başarısız kayıtlarında ilkinde yapıyor ve debug açıyor.
Umarım sayın üstadım veyselemre veya konuya benden/bizden daha hakim diğer üstadlar yeniden yol gösterir.
Ekte örnek vardır.Ayrıca problem hk açıklama önsayfaya da konmuştur

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayfadaki Tam veriyi excelde satıra çekmekte belki kesin sonuca erişmek uzun sürebilir.

En azından web'den excele minimum bilgiyi ( kayıt bulunamadı / Başarılı / Başarısız ) çekmek bile altın kıymetinde olacak. Bu şekilde bir kodlama yardımı alabilirsem , kendi database'imde olan 11000 küsur Tc kimlik karşılatırtarak da başarılı ve başarısızları ayrıştırmayı deneyeceğim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
hemen kontrol ediyorum

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
83 cu satırda duruyor ve ne yapacağını düşünüyor..Nedenini anlamaya çalıştım ama birşey çıkaramadım..Vba çalışıyor görünüyor ama ( herhalde data gördüğünde ) duruyor.Kayıt bulunamadı da sorun yok patır kütür geldi ve 83 cü satırda durdu kaldı ,hala düşünüyor... üstüste denedim neden olabilir bu ?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Şimdi alta doğru baktım , evet çalışıyor ve devam ediyor ...
ancak başarılı yada başarısız ya da kayıt bulunamadı olmayan bir 50-100 adaydan sonra bir sure kayıt bulunamadı ' ya devam ediyor , yaklaşık 1 saat başından ayrılmak zorunda kaldım ve ortalarda bir yerlerde duruyor.
Bir yerde bile başarılı çıkmadı ki , Tc kimliklerinin doğruluğundan eminim (%99),
%1 de bir numarası eksik yazılmıs olabiliyor.
Sayın Kelkitli , Vba ya baktım ancak orada da bir hata vermiyor dolayısı ile debug açmıyor..Ne yapabiliriz sizce.
Asıl liste 19500 aslında , bir ozellik nedeni ile 11500 kaydı çekmem gerekli siteden.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Kelkitli ,
Programı açık çalışır unuttum , sabah bütün veriyi almış olarak buldum .Sanırım site cevap vermede arasıra tereddüt ediyor, neler oldu tam olarak görmedim anlamadım ama bütün liste için cevapları çekmiş.
Random olarak doğruluğunu kontrol ediyorum
Teşekkür ederim:)