• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"web browser" Nesnesi ile Rapor Görüntüleme Hakkında...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar,

Sağ olsunlar burada uzman hocalarımızın yardımları ile (Necdet,muygun,Halit,Ömerbaran Beyler) Oluşturmuş olduğum projede hazırlanan Rapor örneğini userform üzerinde nasıl görüntüleye bilirim diye araştırma yaparken "web browser" nesnesi ile karşılaştım.

Yapılan örnekleri incelediğimde öncelikle bu nesne üzerinden belirli bir pdf dosyasını görüntüleye bildim.:mutlu:

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
WebBrowser1.Navigate "C:\Users\Yesım\Desktop\gen.pdf"

End Sub

Lakin excel çalışma kitabında bulunan rapor sayfasını görüntülemeyi başaramadım:-(

Akabinde oluşturduğum bu rapor sayfasını pdf olarak kaydetmek gerekiyordu ve yapılan örneklerden bakarak masa üstüne pdf olarak kayıt etmeyi yapabildim.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()

Dim s1 As Worksheet, isim As String
Set s1 = Sheets("bulgu1")
isim = s1.Range("M4").Text
s1.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, _
            Filename:=CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & _
            "\" & isim & ".pdf", OpenAfterPublish:=False
End Sub

Yapamadığım ve yapmak istediğim hususlar ise ;

- pdf olarak kayıt ederken hali hazırdaki kodlar , direkt olarak masa üstüne kayıt etmekte. Acaba diyorum ki, kayıt butonuna bastığımda hani pc de herhengi bir dosyayı kayıt ederken kayıt yolunu belirlemek için pencere açılıyor ya, burda da kayıt yolunu seçmeyi bana bıraksın.

- Görüntüleme butonuna bastığımda da "WebBrowser" nesnesi üzerinde gösterilecek olan pdf dosyasının yolunu da seçmeyi bana bıraksın.

:oops::oops: farkındayım çok isteklerim oluyor. Lakin bu exceli çok sevmeye başladım. İşimi kolaylaştırmak adına yapmış olduğum bu dosyada da daha nasıl güzel şeyler yapabilirim diye araştırıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Kayıt kodu
Kod:
isim = s1.Range("M4").Text
dosya = [COLOR="Red"]Application.GetSaveAsFilename[/COLOR](isim, "Pdf Dosyaları,*.pdf")
If dosya <> False Then s1.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, _
            Filename:=dosya, OpenAfterPublish:=False
Bununla beraber şunu da belirtmek gerek ki Pdf olarak kaydederken konum sormasını istiyorsanız kod kullanmanıza gerek yok. Doğrudan farklı kaydet > pdf şeklinde kayıt yapabilirsiniz.

Dosya ismini alma kodu
Kod:
dosya = [COLOR="red"]Application.GetOpenFilename[/COLOR]("Pdf Dosyaları,*.pdf")
If dosya <> False Then WebBrowser1.Navigate dosya
İyi çalışmalar...

Merhaba Ömer Bey,
Çok teşekkür ederim. Harika oldu,tam istediğim şekilde:mutlu::mutlu::bravo:

Geri