• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Web browser ile açıklama yapmak

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Çalışma yapılan bir sayfada bazı hücrelere açıklama eklemek gerekiyor. Lakin açıklama uzun olunca ekrandan taştığı için okunması güçleşiyor. Msgbox ile denedim ancak belirli bir limite kadar açıklama ekleyebiliyorum ve yazıları biçimlendiremedim ( kalın, renkli vb.). En son browser ile düşündüm ancak onu da yapamadım.

İsteğim ekli dosyada browsere yanındaki butona basıldığında aktiv olsun, sayfa 3 deki açıklamayı browserde göstersin veya sayfa 2 deki hücrede belirtilen açıklamayı göstersin. Kullanacağım data bilgisi ( açıklama yapılan veri ) yine aynı excel dosyasındadır.

Bu konuda yardımınıza ihtiyacım vardır.

Ekli dosyalar

msgbox yerine
1) ktmsgbox eklentisini kullanabilirsiniz.
2) durum gerçekleşince gözükecek bir userform çağırabilirsiniz.
yada msgbox u çağırdığınız bir yordam yazın ben bir deneme yapayım.

Son düzenleme:
Günceldir,

hsayar paylaşımınızı bekliyorum teşekkürler

Arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım vardır. Browser olmasa da olabilir. Amaç Açıklama ekle kısmına yazılan bir açıklamanın yine aynı dosya içersinde bir yere kaydedilmesi ( PDF, Word vb. şekilde ) ve bu bilginin bir pencere yardımı ile ilgili hücre üzerine tıklama ile okunabilmesi.

Sn Esteban34
Açıklama kutucuğuna resim ekleyebilirsiniz yazdığınız yazıyı resim formatında kaydedip, Açıklama düzenlede, Renkler ve Çizgiler sekmesine tıklayın, Dolgu da yanında Renk yazan açılan kutuya tıklayın, orada da Dolgu efeklerine tıklayın, yine çıkan kutuda Resim sekmesine tıklayın ve hazırladığıdığınız resimdosyasının yolunu gösterin ve açıklama kutusunun boyutunu ayarlayın.
Not: İsterseniz resim dosyasını sonradan silebilirsiniz. resim excel dosyasına eklenmiş oluyor.

Son düzenleme:
Sn Esteban34
Alternatif olarak Köprü ile istediğiniz pdf veya başka bir dosya gösterebilirsiniz. Görünen yazı olarakta dosya yolunu değilde başka bir metin olacaksa onu yazıp, biçimini ayarlayabilirsiniz. (Varsayılan olarak Mavi ve altı çizili biçimleniyor Köprü Eklden sonra)

sn omerceri

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Peki bu açıklama yı çift tıklama ile aktive edecek ve x işareti ile iptal edebileceğimiz bir yol var mıdır. Hazırlanan dosyaları kullanacak kişiler çıkan pencerenin ekrana sığmadığı durumlarda yazının tamamını okuyamıyorlar ( açıklama düzenle yi bilmediklerinden ). Msgbox gibi bir şekilde yapılabiliyor mu? teşekkürler.

webden sayfa alma

sayın estaban34 sizin yaptığınız gibi web browseri nsıl yapabilirim zaman zaman internet sayfasının birini excele almam gerekiyor. sizin dosyada visual basic düzenleyicini açıp excel.web.tr adresini değiştirdim ama www.yalova.edu.tr açılmadı nasıl yapıldığı konusunda bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler

Geri