• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Web adresinden dosya kopyalatma (DOWNLOAD)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bezl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng
Merhaba,
aşağıdaki gibi bir kodla bir dosyayı başka bir yere kopyalatıyorum. Ama şu an ihtiyacım olan www.ornek.com/1.xls dosyasını kopyalatmak istiyorum. bunun için kodda nasıl bir değişiklik yapmam gerekir. Ya da tamamen farklı bir kod mu kullanmam gerekir.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Kod:
sub kopyala()
      Dim ds
        Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    ds.CopyFile "c:\1.xls", "d:\"
end sub

Aşağıdaki gibi deneyin.

[vb:1:61f16cc4ed]
ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:="http://www.ornek.com/1.xls", NewWindow:=True
[/vb:1:61f16cc4ed]

çok teşekkürler leventm,
ancak bunu benim koduma adapte edemedim sayfayı açıyor, benim istediğim ordaki dosyayı bilgisayarda istediğim yere kopyalatmak.
Buna da yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya excel dosyası ise bunu istediğiniz klasöre kaydetmek kolaydır. Bunun için aşağıdaki gibi bir kodu kullanabilirsiniz. Burada c:\deneme isimli klasöre kaydedilmektedir.

[vb:1:a0caf7f0bd]Workbooks("1").SaveAs Filename:="C:\deneme\1.xls"[/vb:1:a0caf7f0bd]

leventm bahsettiğim dosya eklenti dosyası ben bunun güncel halini webe koyacağım bir excel belgesine de kodlarla bu eklentiyi herkes çalıştırdığından kendi exlentisine ekleyecek veya güncelleyecek. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli örnek dosyayı inceleyiniz ...

Haluk çok teşekkür ederim. Tam anlamıyla budur işte dedirttiniz yine.

Merhaba,
İstediğim oldu olmasına da dosya büyük olduğu için timeout hatası veriyor böyle olunca da aklıma hemen dosyayı sıkıştırmak geliyor ama tabi bu seferde bunu nasıl excele açtıracağım sorunu geliyor. Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz? Bu da hallolursa kemale ermiş olacak inşaallah.

Merhaba,

Web'den *.zip formatında sıkıştırılmış dosyayı indirip, bilgisayarda WinZip programı ile açan ve daha sonra da istenildiğinde, orjinal *.zip dosyasını silen kod örneği ektedir.

Ama, bahsettiğiniz "timeout" hatası bana sanki, server ile olan bağlantı hızınızın zayıflığından kaynaklanıyor gibi geldi.

Neyse, siz artık denersiniz...

Not: Bilgisayarda WinZip programının kurulu olması gerekir. WinZip ile dosyayı açma kodları, forumda sevgili dostum leventm' in bir mesajından aldım. ( http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=5723 )

Teşekkürler sayın Haluk ve teşekkürler Sayın levntm çalışmalarınızda başarılar...

Geri