• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vlookup'ta 2 hücre aranabiliyor mu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Ingilizce
normalde örneğin

=vlookup(a42;c35:d47;5;false)

diyerek tek bi hücredeki veriyi (a42) istenilen tabloda aratabiliyoruz. fakat benim istediğim a42 ve b42 de yazanları beraber aratmak. böyle bir fonksiyon var mı acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim.

yani a42 : sarı b42 : gömlek olursa ben sadece sarı renkleri bulmak istemiyorum sarı gömleği bulmak istiyorum.

Merhaba,

Evet yapılabilir. Tablo yapınıza göre en uygun çözümü verebilmemiz için küçük bir örnek dosya ekleyerek sorunuzu açıklarmısınız.

sağdaki tablonun pivot tablo olduğunu düşünün şu an yapamadım ama elimdeki orjinal tabloda öyle. yani kullanıcı onu filtreliycek mesele sadece mavi renkli ürünleri görmek isticek ama soldaki tablo aynen böyle durcak. ben de pivotta yer alan mavi ürünlere dair bilgileri soldaki tabloda doğru kısma yerleştirmesini istiyorum. ya da adam başka bi filtre yapacak sadece fermuarlıları isticek rengi önemli olmıycak doğru fermuarlı rengi doğru yere koymasını istiyorum yani sarı ve fermuarlı diye aratma yapmam lazım ya da mavi ve fermuarlı diye. şeyi de yapabiliyosak çok iyi olcak sarı, fermuarlı ve hırkayı aynı anda aratabilir miyiz acaba o da çok işime yarıycak. çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Ekli dosyalar

sağdaki tablonun pivot tablo olduğunu düşünün şu an yapamadım ama elimdeki orjinal tabloda öyle. yani kullanıcı onu filtreliycek mesele sadece mavi renkli ürünleri görmek isticek ama soldaki tablo aynen böyle durcak. ben de pivotta yer alan mavi ürünlere dair bilgileri soldaki tabloda doğru kısma yerleştirmesini istiyorum. ya da adam başka bi filtre yapacak sadece fermuarlıları isticek rengi önemli olmıycak doğru fermuarlı rengi doğru yere koymasını istiyorum yani sarı ve fermuarlı diye aratma yapmam lazım ya da mavi ve fermuarlı diye. şeyi de yapabiliyosak çok iyi olcak sarı, fermuarlı ve hırkayı aynı anda aratabilir miyiz acaba o da çok işime yarıycak. çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

.

Pivot Table bu dediklerinizin hepsini yapıyor zaten...

Neden başka yol arıyorsunuz? Anlayamadım.

.

.

evet ben de biliyorum yaptığını ama benden bunu yapmamı istediler ben de uğraşıyorum ama bulamadım bi türlü. ellerinde orjinali bozulmamış bi tablo olsun ve pivotta yer alan bilgilerin oraya doğru bi şekilde yerleşmesini istiyolar.

Merhaba,

Ben olsam şöyle yapardım;

Özet tablo filtrelendikten sonra sonuçları gömek istediğim diğer sayfaya geçerken makro yardımı ile özet tablonun bir kopyasını değer olarak diğer sayfaya aktarırdım. Bu şekilde dinamik bir tablo elde ederdim.

Geri