Vlookup

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
İngilizce
Merhaba.

Soracağım soruda vlookup işlevi mi kullanılıyor bilmiyorum ama konu başlığını vlookup olarak açtım. Normalde bu işlevi kullanıyorum fakat şimdi farklı bir şey lazım oldu. Dosyamda, "TÜM PERSONELLER" adlı sayfaya "ÇALIŞMA GÜNLERİ" adlı sayfadan, yukarıdan aşağıya isim ve soldan sağa doğru tarihe göre arayıp çalışma saatinin gelmesini istiyorum. Sayfalara ait bilgiler aşağıdaki gibi:

"TÜM PERSONELLER": A1 Hücresinde başlık olarak AD yazıyor, A2'den aşağıya doğru personellerin isimleri devam ediyor. Üst tarafta başlık olarak 1. satırda soldan sağa doğru tarihler yazıyor.
"ÇALIŞMA GÜNLERİ": A1 Hücresi boş, A2 Hücresinde başlık olarak AD yazıyor, A3'den aşağıya doğru personellerin isimleri devam ediyor. Üst tarafta başlık olarak 1. satırda soldan sağa doğru tarihler, 2. satırda ise gün isimleri yazıyor.

Ouzz_z

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Pro Plus 2024
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-04-2026
Kaçıncı formülü ile indisi kombinleyeceksiniz. İndisin satır sütun değerlerine aradığınız değerlerin tabloda kaçıncı sırada olduğunu yazacaksınız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

2 koşula göre ya da daha fazla kritere göre arama işlemlerinde INDEX+MATCH fonksiyonlarını kullanabilirsiniz...

C++:
=INDEX('ÇALIŞMA GÜNLERİ'!$A:$NB;MATCH($A2;'ÇALIŞMA GÜNLERİ'!$A:$A;0);MATCH(B$1;'ÇALIŞMA GÜNLERİ'!$1:$1;0))

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
İngilizce
Merhaba.

En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkür ederim.