• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vlookup ve ındırect

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan afklm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Bilmiyorum
Arkadaşlar forumda yeniyim ve günlerdir uğraştığım bir formülü düzeltemiyorum.

Son düzenleme:
=vlookup(ındırect("'"&$f$2&"'!f6");ındırect("'"&$f$2&"'!f6:ı12");1;false)

yani bu koddaki f6 kodları değişmiyor sağa veya aşağı kaydırınca çünkü diğer sayfanın f6 hücresi bu. Yani ben sağa kaydırınca diğer sayfadaki f7 hücresini getircek bana bunu istiyorum.

Eğer bu sorunu bu forumda çözebilirsem çok mutlu olurum, değerli arkadaşlar ve abilerim lütfen 2dk nızı ayırın bakın kafamı çok yordum ama çaresini bulamadım

Yok mu bılen bı kısı bıle bu nası excel forumu hepınız cahilsiniz galiba

Yok mu bılen bı kısı bıle bu nası excel forumu hepınız cahilsiniz galiba

.

Merhaba.

Forumda bu tür ifadeler kullanmayınız. Sorularınızı nezaket kuralları içerisinde kalarak sorunuz veya isteğinizi yineleyiniz.

Forumda yeni olmanız nedeniyle şimdilik belki bu tür ifadeleriniz hoş karşılanabilir. Ancak lütfen tekrarlanmasın.

Neden yanıt almadığınız hususuna gelince, sorunuz anlaşılamıyor olabilir. Bu nedenle bunu açıklamak size düşer. Ayrıca dosya yükleme sitelerinden birine örnek dosyanızı yüklerseniz daha hızlı yanıt almanız mümkün olabilir.

.

.

Merhaba.

Forumda bu tür ifadeler kullanmayınız. Sorularınızı nezaket kuralları içerisinde kalarak sorunuz veya isteğinizi yineleyiniz.

Forumda yeni olmanız nedeniyle şimdilik belki bu tür ifadeleriniz hoş karşılanabilir. Ancak lütfen tekrarlanmasın.

Neden yanıt almadığınız hususuna gelince, sorunuz anlaşılamıyor olabilir. Bu nedenle bunu açıklamak size düşer. Ayrıca dosya yükleme sitelerinden birine örnek dosyanızı yüklerseniz daha hızlı yanıt almanız mümkün olabilir.

.

İdris abi özür dilerim ancak kimse cevap vermiyor ve çok sıkıştım bu konuda kafam patlıyor kaç gündür bir kişi bile yok mu bilen

Merhaba.

Ekran görüntüsü eklemek yerine, gerçek belgenizle aynı yapıda (sayfa/satır/sütun/biçim gibi)
bir örnek belge ekleyerek destek isterseniz daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme konusundaki açıklamalar cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Mevcut formülünüzde diğer sayfa F6 hücresini, aynı sayfa F6:I12 aralığı üzerinden DÜŞEYARA işlevini kullanmak istediğiniz anlaşılıyor.
Ancak formüldeki SÜTUN İNDİS SAYISI (verinin bulunduğu satırdan kaç sütun sonraki veriyi istediğiniz bilgisi) olarak 1 yazmışsınız.
Buna göre aslında F:I sütun aralığında DÜŞEYARA değil de doğrudan F sütunundaki veriyi almanız doğru olmaz mı?

Herneyse; formülünüz bana pek anlamlı gelmedi ama mevcut formülü aşağıdakiyle değiştirerek dener misiniz?
Sonuç alamazsanız örnek belge yüklemenizi öneriyorum.
Bu haliyle çok fazla mesajlaşmak gerekecek ve sonuca da ulaşılamaması muhtemel görünüyor.
(formüldeki işlevlerin İngilizce karşılıklarını kullanırsınız
sayfa adının durumuna göre, sayfa adının başına ve ünlem işaretinden önce TEK TIRNAK eklemeniz gerekebilir.
).
Kod:
=[COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]($F$2&"!"&[COLOR="red"]ADRES[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)+5;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1)+5;4));[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]($F$2&"!"&[COLOR="red"]ADRES[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)+5;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1)+5;4)&":"&[COLOR="red"]ADRES[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1)+11;[COLOR="Red"]SÜTUN[/COLOR](A1)+8;4));1;0)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri