• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vlookup Formülün Solundan Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007/ İngilizce
Herkese Merhaba,

Ekteki dosyada kırmızı ile gösterdiğim sütun Vlookup formülünde referans olmak üzere (lookup value), aynı sütunun solundaki verileri P sütununa almak istiyorum ama öğrendiğim kadarıyla Vlookup bu işe yaramıyor. Çünkü sol sütunlardan veri almıyor.

Ancak kısaca göz attığım kadarıyla Index ve Match formülleri işe yarıyor ama kendi çalışmamda bir türlü bir sonuç elde edemedim.

Ayrıca N sütunundaki değerler aslında tarih formatında ama gene öğrendiğim kadarıyla Lookup Value parametresi olarak sadece General formatı kullanılıyor. Tarih kullanabilmenin bir yolu var mı bunu da sormak isterim?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler :)

Ekli dosyalar

Herkese Merhaba,

Ekteki dosyada kırmızı ile gösterdiğim sütun Vlookup formülünde referans olmak üzere (lookup value), aynı sütunun solundaki verileri P sütununa almak istiyorum ama öğrendiğim kadarıyla Vlookup bu işe yaramıyor. Çünkü sol sütunlardan veri almıyor.

Ancak kısaca göz attığım kadarıyla Index ve Match formülleri işe yarıyor ama kendi çalışmamda bir türlü bir sonuç elde edemedim.

Ayrıca N sütunundaki değerler aslında tarih formatında ama gene öğrendiğim kadarıyla Lookup Value parametresi olarak sadece General formatı kullanılıyor. Tarih kullanabilmenin bir yolu var mı bunu da sormak isterim?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler :)

eki inceler misiniz.
Vlookup Fonksiyonu Soldaki Değerlerde İşinizi Görmez

Ekli dosyalar

İhsan Bey,

Çok teşekkür ederim yardımınız için, gerçekten çok faydalı oldu.

Ayrıca şunu öğrenmek isterim: N sütununda yer alan değerler aslında Tarih (Date - DD/MM/YYYY) formatındaydı ama malesef formüllerin içinde kullanmanın bir yolunu tespit edemedim. Sizin bir fikriniz olabilir mi?

Kabaca şu şekilde olmadığı öğrendim: =INDEX($A$2:$M$65536,MATCH("12/31/2010",$N$2:$N$65536,0),1)

İhsan Bey,

Ayrıca şunu öğrenmek isterim: N sütununda yer alan değerler aslında Tarih (Date - DD/MM/YYYY) formatındaydı ama malesef formüllerin içinde kullanmanın bir yolunu tespit edemedim. Sizin bir fikriniz olabilir mi?

Kabaca şu şekilde olmadığı öğrendim: =INDEX($A$2:$M$65536,MATCH("12/31/2010",$N$2:$N$65536,0),1)

merhaba
Kod:
türkçe
=İNDİS($A$2:$M$65536;KAÇINCI(TARİH(YIL(O2);AY(O2);GÜN(O2));$N$2:$N$65536;0);1)
ingilizce
=INDEX($A$2:$M$65536;MATCH(DATE(YEAR(O2);MONTH(O2);DAY(O2));$N$2:$N$65536;0);1)
bu formülü deneyin
O2 hücresini kendiniz değiştirebilirsiniz.

İhsan Bey,

Merhaba,

Alternatif olsun.

Eğer aranan tarihi O2 hücresinden alacaksanız,

TARİH(YIL(O2);AY(O2);GÜN(O2)) yerine O2 yazabilirdiniz.

=İNDİS($A$2:$M$65536;KAÇINCI(O2;$N$2:$N$65536;0);1)

gibi.

----------------------------------------------------------------------

=INDEX($A$2:$M$65536,MATCH("12/31/2010",$N$2:$N$65536,0),1)

Bu formülde ise tarihi " " tırnaklarla metine çevirdiğiniz için hata almışsınızdır. Sayıya çevirirseniz istediğiniz yine olacaktır.

=INDEX($A$2:$M$65536,MATCH(--"12/31/2010",$N$2:$N$65536,0),1)

gibi.

.

Geri