Visual Basic veGrafik için Yardım talebi

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19/01/2019
İyi geceler,
ilgilenen arkadaşlar için 3 sorum olacak. yardım ederseniz sevinirim.
1. Visualbasic te bir başka sayfanın her hangi bir hücresi (örneğin D15) nasıl çağırılır?
2. Visual basic kod sayfası nasıl şifrelenir?
3. Çizdirilen herhangi bir grafikte seri aralığı, satır sayısına nasıl otomatik olarak bağlanır? (örneğin 50 satırlık bir veri grubu var. daha sonraki bir işlemde bu sayı mesela 80 oluyor. ben bunu her defasında manuel olrak değiştirmek istemiyorum.)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1-sheets("sayfa2").range("d15") ifadesi ile sayfa2 deki d15 hücresindeki veriyi çağırabilirsiniz.

2-VB editöründe "VB project (....)" yazan yere sağklik yapın ve açılan menüde "vbaproject properties" i tıklayın. Açılan pencerede "protection" sayfasına geçin ve "lock project for viewing" kutusunu işaretledikten sonra alttaki textboxlara şifrenizi iki kez girin ve tamam butonuna basın.

3-Bu sorunuz için bir örnek dosya ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
19/01/2019
Sayın Leventm verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
3. sorum için bir örneği sıkıştırıp yolluyorum. burada çizilen grafikte seri sayılarını sadece sütun ismiverdiğim zaman boş hücreler için de yer açıyor. o zaman grafik okunamaz hale geliyor. şimdidden çok teşekkür ederim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin. Sayfadaki butona bastığınızda sayfadaki en son hücreye göre grafiği güncelleyecektir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013, Türkçe
19/01/2019
Sayın Leventm gerçekten çok yardımcı oldunuz.
beni oldukça büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. çok teşekkür ederim. iyi günler dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2007
benimde grafiklerimi güncellemem için böyle bir makroya ihtiyacım var. Sanırım eski bir dosya olduğu için dosyaya ulaşamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmı ?