• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Virgül Sonrası için yardımlarınızı rica ediyorum

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Değerli Arkadaşlar ;

Excell de virgül sonrası ile ilgili ekte ki tabloda görebileceğiniz üzere 43 sütundan 76 satırdan oluşan bir tablom var.
Yapmak istediğim şu ; tek bir formülle toplam 3.268 hücrede ki virgül sonrasını aşağıya veya yukarıya yuvarlamak istiyorum. 5 ve üstünü yukarı altını ise aşağıya yuvarlayıp virgül sonrasını tamamen sıfırlamak amacım.

forumda genelde tek hücre vs çözümleri var ama ben onlarla 3.268 hücreyi tek tek halletmem gerçekten çok çok zor. Ctrl+H ile seçip aranana değere ,** koymak sadece virgül sonrasını yok ediyor, yukarı veya aşağı yuvarlayıp virgül sonrasını sıfırlamıyor.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz inanın çok makbule geçecektir.

Dosyayı wetransfer üzerinden paylaşıyorum

https://www.wetransfer.com/downloads/362e6aa4c8560c6538873abbd5bec56920151023092453/acf38e9ff3fed4b188fa5aea5673c1e220151023092453/1e20e8

Yana bir sayfa açın.
O sayfada b2'ye
Kod:
=YUVARLA('örnek tablo'!B2;0)
yazıp, kutucuktan b77'ye kadar çekin.
Seçili alanın altındaki kutucuktan da AR77'ye kadar çekip kopyalayın.
Bütün şeçili alanı, "kopyala", "özel yapıştır", "değerleri" yapın tamamdır.
Maksimum 10 saniye.

Yana bir sayfa açın.
O sayfada b2'ye
Kod:
=YUVARLA('örnek tablo'!B2;0)
yazıp, kutucuktan b77'ye kadar çekin.
Seçili alanın altındaki kutucuktan da AR77'ye kadar çekip kopyalayın.
Bütün şeçili alanı, "kopyala", "özel yapıştır", "değerleri" yapın tamamdır.
Maksimum 10 saniye.

Hocam Merhaba ;

Tamamen tesadüf eseri çok daha kolay ve basit bir çözüm buldum ki hayret ettim ! Bunu da paylaşayım istedim.

Gönderdiğim tabloda değiştirmek istediğim ( 5 ten büyükleri yukarıya, 5 ten küçükleri aşağıya yuvarlamak ) hücrelerin hepsini seçtim.
Sağ tıklayıp Hücreleri Biçimlendir / Sayı / Ondalık basamak sayısını 0 yapıp / 1000 ayırıcısını işaretleyip tamama tıklıyoruz.
Değiştireceğimiz hücreleri seçip kopyalıyoruz ve Masaüstüne açtığımız Yeni Metin Belgesinin içine yapıştırıyoruz ve sonra buradada hepsini seçip kopyalıyoruz ve excell tablosuna dönüp yapıştırıyoruz.

Konu çözülmüş oluyor böylece.

Size de teşekkür ederim alakanız için

Geri