• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Versiyon Güncelleme Kontrol

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan htsumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Örnek bir çalışmamım V12'si downloada atıldı.Excelin sayfası açıldığında..V11 kullanıcısı V12 atıldığını bir uyarı ile anlaması için nasıl bir yol/mantık uygulamalıyım.

Kısaca V11 versiyona sahip kullanıcı Exceli açtığında kullandığı en son versiyon ise ikaz vermeyecek V11 yerine V12 çıktıysa ikaz verecek..(Kontrolü serverden yapabilir)

selam,
ilk anda aklıma gelen,
programa ait güncel versiyonu program içerisindeki bir hücreye
programın son versiyon nosunu ortak kullanımdaki bir alanda oluşturacağın bir text dosyasının içerisine yazabilirsin,
boylece
auto_open olayında
if cells(xx,yy)<>textdosyasıiçindekino then
msgbox "programın yeni versiyonu çıkmıştır"
endif

selam,
ilk anda aklıma gelen,
programa ait güncel versiyonu program içerisindeki bir hücreye
programın son versiyon nosunu ortak kullanımdaki bir alanda oluşturacağın bir text dosyasının içerisine yazabilirsin,
boylece
auto_open olayında
if cells(xx,yy)<>textdosyasıiçindekino then
msgbox "programın yeni versiyonu çıkmıştır"
endif

Güzel fikir ama txt içindeki xx versiyonu her kontrol edişte versiyon yeni görecek.Netten yada serverideki bir txt kontrol edip if ile sorgulamalıki yenisi çıktı desim..doğrumuyum acaba

nete baglı olmayacakmı bu program her program acılısında bir yerle haberleşsin site olabilir forum olabilir bilemiyorum versiyon numarasını kontrol etsin kontrol ettikten sonra sitedeki bir porgramla programın yeni surumu çıkmıstır desin veya gunccellerken programı guncellemeye yeni programın yonlenme kodlarınıda eklersiniz

Sanırım anlaşılmadı.
1-Programı kişi Pc kurdu
2-Kullanırken ben yeni versiyonu ilgili download kısmına attım.
3-Programı kuran kişi programı açarken bir İnitialize kısmında şöyle bir sorgu koyacağım. http://xxx.com/versiyon_kontrl:txt içine bakacak ve içindeki versiyon kullandığı ile aynı ie program açılacak farklı ise yeni versiyon çıkmıştır, yeni versiyonu indirin diyecek..

Webden DIş Veri al yöntemiyle çözüm buldum..Teşekkürler

Geri