• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriyi süzerek ikinci tabloya taşıma

Excel Vers. ve Dili
excel
Merhaba;

İki adet ayrı Excel sayfası var. Birincisindeki E sütünunda eğer GIDER seçilir yada yazılırsa , o satırdaki istenilen sütünların ikinci çalışma kitabına sırayla taşımak mümkünmüdür.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sorunuzu destekleyen bir örnek eklermisiniz. Ayrıca çözümü makro ile mi yoksa fonksiyonlarla mı istiyorsunuz.

.

Çözümün türüyle ilgili soru sormuştum.

Merhaba.
Anladığım kadarıyla sorunuza yanıt vermeye çalıştım. Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

Merhaba;

İki adet ayrı Excel sayfası var. Birincisindeki E sütünunda eğer GIDER seçilir yada yazılırsa , o satırdaki istenilen sütünların ikinci çalışma kitabına sırayla taşımak mümkünmüdür.

merhaba
boş bir module kopyalarak dener misiniz
Kod:
Option Explicit
Sub masraf_aktar()
Dim ts, kaplan, trabzonspor
trabzonspor = MsgBox("Masrafları Aktarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
kaplan = 3
For ts = 4 To Sheets("KASA").Cells(65536, "F").End(xlUp).Row
If Sheets("KASA").Cells(ts, "F") <> "" Then
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "A") = Sheets("KASA").Cells(ts, "A")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "B") = Sheets("KASA").Cells(ts, "B")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "C") = Sheets("KASA").Cells(ts, "E")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "D") = Sheets("KASA").Cells(ts, "G")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "E") = Sheets("KASA").Cells(ts, "H")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "F") = Sheets("KASA").Cells(ts, "I")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "G") = Sheets("KASA").Cells(ts, "J")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "H") = Sheets("KASA").Cells(ts, "K")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "I") = Sheets("KASA").Cells(ts, "L")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "J") = Sheets("KASA").Cells(ts, "M")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "K") = Sheets("KASA").Cells(ts, "N")
End If
Next
MsgBox "Masrafları Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Merhaba.
Anladığım kadarıyla sorunuza yanıt vermeye çalıştım. Dosyanız ekte.

teşekkür ederim. Ancak bir sorun var. Masraf yazısını F nin tüm satırlarında aramalı. eger ÖRNEĞİN F4 de GELİR yazarsa , taşımayacak ve benim formüllü sayfamda bir satır boş kalacak o yüzden bu iyi ama tam çözüm değil.

teşekkür ederim. Ancak bir sorun var. Masraf yazısını F nin tüm satırlarında aramalı. eger ÖRNEĞİN F4 de GELİR yazarsa , taşımayacak ve benim formüllü sayfamda bir satır boş kalacak o yüzden bu iyi ama tam çözüm değil.

F4 hücresine gelir'i nasıl yazacaksınız orda böyle bir seçenek yok ki_?
birde sorunuzu değiştiriyorsunuz ilkinde böyle bir koşul yoktu

eki inceleyiniz
Kasa Sayfasındaki Aktar Butonuna Tıklayın
Kod:
Option Explicit
Sub masraf_aktar()
Dim ts, kaplan, trabzonspor
trabzonspor = MsgBox("Masrafları Aktarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
kaplan = 3
For ts = 4 To Sheets("KASA").Cells(65536, "F").End(xlUp).Row
If Sheets("KASA").Cells(ts, "F") <> "" Or _
Sheets("KASA").Cells(ts, "F") <> "GELİR" Then
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "A") = Sheets("KASA").Cells(ts, "A")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "B") = Sheets("KASA").Cells(ts, "B")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "C") = Sheets("KASA").Cells(ts, "E")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "D") = Sheets("KASA").Cells(ts, "G")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "E") = Sheets("KASA").Cells(ts, "H")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "F") = Sheets("KASA").Cells(ts, "I")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "G") = Sheets("KASA").Cells(ts, "J")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "H") = Sheets("KASA").Cells(ts, "K")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "I") = Sheets("KASA").Cells(ts, "L")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "J") = Sheets("KASA").Cells(ts, "M")
Sheets("MASRAF").Cells(kaplan, "K") = Sheets("KASA").Cells(ts, "N")
End If
Next
MsgBox "Masrafları Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Ekli dosyalar

F4 hücresine gelir'i nasıl yazacaksınız orda böyle bir seçenek yok ki_?
birde sorunuzu değiştiriyorsunuz ilkinde böyle bir koşul yoktu

Hocam o cevabı sizin için yazmadım. :) ... EĞER formülüyle bir arkadaş örnek yapmıştı. =EĞER(KASA!F4="MASRAF";KASA!G4;"") bu formülle... Bu formül tam istediğim taşımayı yapıyor. Ancak ;

Bu formül taşınacak sayfanın tüm hücrelerinde F5 ,F6 gibi gidiyor.Doğal olarak F6 veya F15 farketmez MASRAF yerine GELİR yazıldığında taşımaycak ve o satır taşınan tabloda boş kalacak ben boş kalmasın istiyorum. Ondan bahsetmiştim.

Hocam o cevabı sizin için yazmadım. :) ... EĞER formülüyle bir arkadaş örnek yapmıştı. =EĞER(KASA!F4="MASRAF";KASA!G4;"") bu formülle... Bu formül tam istediğim taşımayı yapıyor. Ancak ;

Bu formül taşınacak sayfanın tüm hücrelerinde F5 ,F6 gibi gidiyor.Doğal olarak F6 veya F15 farketmez MASRAF yerine GELİR yazıldığında taşımaycak ve o satır taşınan tabloda boş kalacak ben boş kalmasın istiyorum. Ondan bahsetmiştim.

biliyorum bana yazmadığınızı
sorunuzda o madde yok diye uyarmırdım işte bende
arkadaşın verdiği formülün başına
Kod:
=EĞER(KASA!F4="GELİR";"";[COLOR="Red"]FORMÜL[/COLOR])
olarak değiştirin

Karışıklık ilk mesajınızda tam olarak ne istediğinizi anlatamamanızdan kaynaklandı. Ben ilk mesajınıza uygun olarak cevaplamaya çalışmıştım.

iyi akşamlar,bende sizi izleyerek birşeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyorum, benim sorum şu olacak YÜKLENİLEN sayfasındaki formülüm =EĞER(ALIŞ!$C16="A";ALIŞ!C16;"") formülü işe yarıyor.fakat formül sadece tek hücrelere tanımlı olduğu için ALIŞ sayfasına arada farklı veriler girildiğinde YÜKLENİLEN sayfasına boş satırlar geliyor.(alış sayfasında c16 hücresi ile yüklenilen sayfasındaki c16 birbirine eşitleniyo) benim istediğim şu ; YÜKLENİLEN sayfasında kaldığı yerden otomatik veri aktarması satır atlamadan yapmak sanırım bu formüle bişeyler eklemek gerekiyor.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

diğer arkadaşa verdiğiniz bilgiden =EĞER(KASA!F4="GELİR";"";FORMÜL) formül yerine ne yazmam gerektiğini anlayamadım. bu formül benimde işime yarayacak lütfen tam olarak yazarmısınız

diğer arkadaşa verdiğiniz bilgiden =EĞER(KASA!F4="GELİR";"";FORMÜL) formül yerine ne yazmam gerektiğini anlayamadım. bu formül benimde işime yarayacak lütfen tam olarak yazarmısınız

merhaba
Kod:
=EĞER(KASA!F4="GELİR";"";[COLOR="Red"]EĞER(KASA!F4="MASRAF";KASA!G4;"")[/COLOR])
bu şekilde deneyin

sanırım olmadı bu formül yada ben yapamadım.örnek dosyayı ekte gönderdim,yüklenilen liste bölümüne sadece ünvandaki A ların listelenmesini istiyorum. bide ek bi soru bunları farklı bi excel kitabına aynı formülle yapabilirmiyim.istediğim A , B , C , vs. gibi herkezin bi sayfası yada kitabına verilerini listelemek.

Ekli dosyalar

sanırım olmadı bu formül yada ben yapamadım.örnek dosyayı ekte gönderdim,yüklenilen liste bölümüne sadece ünvandaki A ların listelenmesini istiyorum. bide ek bi soru bunları farklı bi excel kitabına aynı formülle yapabilirmiyim.istediğim A , B , C , vs. gibi herkezin bi sayfası yada kitabına verilerini listelemek.

merhaba
Yüklenilen sayfanın A10 hücresine
Kod:
=EĞER(ALIŞ!$C3="A";ALIŞ!A3;"")
bu formülü yazın sağ'a ve aşağıya doğru çoğaltın.
başka kitaba yazabilirsiniz formülü ona göre düzenlemeniz gerekir sadece

İhsan bey dediğiniz formülü uyguladım.aşağıya çekince ekteki gibi bi tablo çıkıyor ortaya. arada boşluklar oluyor sizden ricam bu boşlukları nasıl olmamasını sağlayabiliriz. ayrıca yardımlarınız için çok teşekür ederim

Ekli dosyalar

Geri