• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veriyi biçimli aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007 TURKCE
Arkadaslar cok basit birsey sanırım ama bir formüle ihtiyacım var

1 sayfamda yatay sekilde yazılmıs a2 b2 c2 d2 e 2.....ab2 diye giden kutularımın içindeki bilgileri diger sayfada a2 a3 a4 a5 a6 a7 e aktarmak istiyorum = ile yapttıgmda yatay olarka attıgında zor oluyor ..makro kullanmadan yapılabılırmı cunku her farklı dosya geldıgınde tekrar tekrar yapmak zorundayım

bu arada dosyayı yukleyemedım kusura bakmayın
ama mail atabilirrim

Selamlar,

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz. Kırmızı bölümü kendinize göre değiştirmeyi unutmayın.

Eğer sayfa isminde boşluk yoksa;
Kod:
=DOLAYLI("[COLOR=red]Sayfa1[/COLOR]!"&ADRES(2;SATIR()-1))

Eğer sayfa isminde boşluk varsa;
Kod:
=DOLAYLI("'[COLOR=red]Sayfa 1[/COLOR]'!"&ADRES(2;SATIR()-1))

sayfı 1 mahal liste diye degıstırıyorum ordan alması lazım ama ad? cıkıyor. bu arada ılgınız ııcın tesekurler ekı ekledım dosyayı

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=DOLAYLI("'mahal liste'!"&ADRES(7;SATIR(A5)))

cok tesekkurler korhan bey işe yaradı ben bunu bu sekılde kayıt edıyorum.bu a5 ne oluyor 7 ne oluyor musaıt oldugunuzda yazabılırmısınız.cunku bazı excellerde bırlestırıyorlar sutunları

Selamlar,

Üretilmesi gereken adresin satır ve sütun numaralarını ifade ediyor.

Kod:
=ADRES(Satır;Sütun)
=ADRES([COLOR=red]7[/COLOR];[COLOR=blue]SATIR(A5)[/COLOR])

Formüldeki 7 değeri satırı temsil eder.
SATIR(A5) ifadesi ise 5 değerini üretir. Tabiki biz bunu sütun değeri olarak kullanıyoruz.
Formül sonucunda $E$7 değeri dönecektir.

Bu formülü bir alt satıra sürüklediğinizde aşağıdaki şekli alacaktır.

Kod:
=ADRES([COLOR=red]7[/COLOR];[COLOR=blue]SATIR(A6)[/COLOR])

Bu da size $F$7 adresini döndürecektir. Burada satır fonksiyonunu kullanarak sütun değerimizi değişken hale getirmiş oluyoruz.

Umarım açıklamalar sizin için yeterlidir. Daha iyi kavramak için bol bol pratik yapınız.

cok tesekur ederım korhan bey ılgınız ve cevabınız ıcın pratık yapmaya calısıyorum ..anladıgım kadarıyla ıl k y azdıgım rakam satır dedınız bende toplamalara gelen kısım ıcın deneyeyeım dedım 467 satırda onu yazdım ve sutun olarakda hanfgısınıe denk gelıyorsa onu yazdım V467 alsın dedım ama hala hata verıyor bu formuldekı ( adres ) ısmı sabıtmı ..sızın yolladıgınız formuldekı ! " ' gıbı tum her seyı kullandım ama hata verdı

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=DOLAYLI("'mahal liste'!"&ADRES(467;SATIR(A[COLOR=red]22[/COLOR])))

Bu formülü uyguladığınız hücrede adres $V$467 olarak dönecektir.
SATIR(A22) ile 22 değerine ulaşıyoruz.

22 = V sütununun index numarasıdır.

Geri