• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriye göre resim çekmek

ozaman resimleri excelde başka bir sayfaya yapıştırmak gerekir
sonra bu sayfa gizlenir sorun çözülür diye düşünüyorum
o şekilde de yapılabilir

Örnek çalışma dosyanızı gönderebilir misiniz

Bir de sıfırdan bir excel sayfası oluşturup yaparsanız sevinirim, benim excelde mi bir problem var çözemiyorum.

Çünkü bir başkası bana mail attığında resimler açılıyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Konu tüm foruma duyurulur :)

Sayın yurttaş hocam, kesinlikle inceledim fakat bu konular benim derdime çare olmadı.

Mesajlarımı incelemenizi rica ederim yardımlarınızı bekliyorum

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Konu tüm foruma duyurulur

Sn. Baggwell; a sütununda yazılı olanların resimlerinin tamamı mı aynı anda görünecekler, yoksa hangi hücreye tıklarsak o hücrede yazılı olan resim mi görünecek, diğer hücreye geçtiğimizde bu resim kaybolup diğer hücreye ait olan resim görünecek, bu konuya bir açıklık getirebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız, eğer bütün hücrelerdeki resimler aynı anda görüneceklerse hücre boyutları kaça kaç olacaktır.

Merhaba Tahsin bey,

ilgili tüm detayları burada. http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=759626&postcount=3

tüm resimler aynı anda görünecek, hücre boyutları önemli değil B1 hücresinin genişliğine göre otomatik boyutlanıyor. Sanırsam şu kod boyutları ayarlıyor
Kod:
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse

Ekli dosyayı inceleyiniz

Makro içindeki resimler dosya yolunu kendinize göre ayarlayın, resimlerin boyunu hücre boyutuna göre ayarlanmaktadır, kodlar evvelce bu siteden temin edilerek yazılmıştır.

Ekli dosyalar

Dosyanızı kullanarak resimleri getirdim.

Bu resimler sizde açılacak mı mesele orda

Ekli dosyalar

Sn.Baggwell, benim eklemiş olduğum dosya ile getirmiş olduğum resimleri mail yoluyla gönderdiğim kişilerde herhangi bir sorun olmadı, resimler onlarda görünüyor, denemek amaçlı getirdiğim resimleri diz üstü pc de açıyorum resimler olduğu gibi görünüyorlar, ancak son mesajınızdaki indirdiğim dosyada resimler görünmüyor, hangi yolla aldığınızı bilmiyorum ancak resim yerlerinde "bağlantılı resim görüntülenemiyor....." şeklinde mesaj veriyor. Aynı kodlarla eklemiş olduğum bir kaç resmi gönderiyorum, bakalım sizde bu resimler görünecekler mi.
Doğrusu sonucu bende merak ettim.

Ekli dosyalar

Malesef sizin gönderdiğiniz resimler de açılmıyor ekran görüntüsü ile göstereyim

Fdu4QIE.jpg

.

Excel 2010 ve sonrasında
Kod:
ActiveSheet.Pictures.Insert
yerine
Kod:
Application.ActiveSheet.Shapes.AddPicture
kullanmak gerekir.

Aşağıdaki gibi:

Kod:
....
...
Application.ActiveSheet.Shapes.AddPicture("c:\Resimler\" & Target.Value & ".gif", False, True, 1, 1, 100, 100).Select

....
...
...

Dosya ekte.

.
.

Ekli dosyalar

İdris bey merhaba,

Çalışmanızı inceledim dosya yolunu kendimiz yazıyoruz bu aradığım şey ancak sol köşedeki tüm sayfayı seçme tuşuna tıkladığım zaman parça parç tuşlar resimleri siliyor. bunu önleyebilir miyiz?

Şimdiden çok teşekkürler

Peki bu
Application.ActiveSheet.Shapes.AddPicture
Kodunun eylemsel hareketi nedir? Yani bu kodun yaptığını manuel olarak nasıl yapabilirim?

Geri