• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verinin listede zaten olması durumunda formül ve koşul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

Data Validation ile istediğiniz hücreye verdiğiniz kriterler haricinde veri girilmesini önleyebilirsiniz. Fakat Ne yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadığımdan dolayı örneğinize müdahale edemedim. Açıklama yapmanız durumunda yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar

mesela verilerden ilk yazdığım 74516,20 den başlıyo ve 74528,40 ile bitiyo

en son yazdığım ise 74519 dan başlayacak - 74570 de biticek
oysaki bu aralık daha önce verilmiş bir aralıkla çakışıyo bu yanlış bir veri oluyo bu sütunlar renklenecek aynı zamanda A sütununa formül yazılıp 1 değeri verilcek

benim listelerimde karışık yazılmış yüzlerce km olabilir ben onları bulup düzeltmem lazım yada ayrı biryerde listelemem lazım

Bence 1-2 örnek içeren bir dosya göndermeniz en doğru yol olacak. Bu şekilde olmayacak sanırım.

ekli tablomun 7. satırında zaten örnek vermiş olsun B7 ve C7 ye yazdığım değerler önceki listelerde çakıştığı için A7 hücresi formüllenecek ve 1 cevabını alacak B7 ve C 7 hücreleride koşullu biçimlendirme ile renklenecek. şimdilik bu haliyle soruyorum devamında çizelgem detaylanacak ama ana mantık bu

Merhaba

Sanırım ekdeki dosyadaki çalışma işinizi görecektir. Benim versiyon 2010 olduğu için versiyon ile ilgili bir sorun olabilir. lütfen haber verin.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

sorunun cevabı yanlış olmuş sorum tam anlaşılmadı herhalde

Geri