• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verilerisutundan satira atmak (hayli karisik)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Turkce
Arkadaslar su adresten cektigim veriler var elimde
http://www.indianembassy.org.cn/india_seafood_report.htm

Bu verileri excele kaydettigimde soyle karmakarisik bir sey cikiyor

VvPnNP.png

Ornek Excel Tablosu suradan indirilebilir

http://wwwyallabahna.com/ornek.xlsx

Yapmak istedigim su

A sutunundaki ID kisminda her bir numara bir firmaya denk geliyor

Ornegin A4-5-6-7-8-9-10-11 Birlesik sutunundaki 1 verisinin yaninda AATHI (I) INTERNATIONAL firmasinin bilgileri var(B4-B5-B6-B7-B8-B9-B10-B11)

ben bu B4-B5-B6-B7-B8-B9-B10-B11 deki verileri c4 den baslayarak yan yana yapistirmak istiyorum (C4-D4-.....)

A12-------20 Birlesik sutunundaki 2 verisinin yanindaki (B12------B20) deki verileri de C12-D12.... seklinde yanyana yapsitirmak ve bu sekilde devam etmek istiyorum

Satir sayisi esit olmadigindan formuller calismiyor. Sitedeki sayfadan kopyalarken veya excele yapistirirken extra birsey yapabilir miyim? Veya bu sorunu nasil cozerim bu konuda yardimci olabilir misiniz?

sadece bu olsa iyi ama daha 100 lerce liste var bu sekilde :(

Oradaki ornek dosyayi goremedigim icin anlayamadim maalesef :(

Merhaba.
Sadece resime bakarak oluşturulmuş formül aşağıda.
A sütununda en son dolu hücreden sonra A sütunundaki en yüksek sayının 1 fazlasını yazın ve
C4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))=0;"";DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))));"";EĞER(DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))=0;"";DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))))

Kod:
Sub adresler()
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

If Cells(i, "A") <> "" Then
yeni = Cells(Rows.Count, "H").End(3).Row + 1
Cells(yeni, "H") = Cells(i, "C")
Cells(yeni, "I") = Cells(i, "E")
Cells(yeni, "H") = Cells(i, "C")
    For j = i To Cells(i, "A").End(xlDown).Row - 1
        If Left(Cells(j, "C"), 10) = "Tel:" Then
            Cells(yeni, "J") = Mid(Cells(j, "C"), 11, Len(Cells(j, "C")) - 10)
        End If
    Next
    For k = i To Cells(i, "A").End(xlDown).Row - 1
        If Left(Cells(k, "C"), 4) = "Fax:" Then
            Cells(yeni, "K") = Mid(Cells(k, "C"), 5, Len(Cells(k, "C")) - 4)
        End If
    Next
Cells(yeni, "L") = Cells(Cells(i, "A").End(xlDown).Row - 1, "C")
End If
Next
End Sub

Bu formulde firma ismi ve faxi yaziyor ancak telefonu calsitiramadim. telefonu da calistirabnilirsem diger degiskenlere uygulayabilirim sanirim

Merhaba.
Sadece resime bakarak oluşturulmuş formül aşağıda.
A sütununda en son dolu hücreden sonra A sütunundaki en yüksek sayının 1 fazlasını yazın ve
C4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))=0;"";DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))));"";EĞER(DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))=0;"";DOLAYLI(EĞER(SÜTUNSAY($C1:C1)>KAÇINCI(SATIR()-2;$A:$A;0)-KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0);"";"B"&KAÇINCI(SATIR()-3;$A:$A;0)+SÜTUNSAY($C$1:C1)-1))))

Mukemmel calisti tesekkurler

Geri