• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilerin çalışma sayfalarındaki isme göre aktarılması

hedjaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Merhaba,

Ekte yer alan örnekte planlanan işin o belirtilen tarihteki çalışma sayfasına otomatik aktarılmasını yapmak istiyorum. benzer örnekleri incelediğimde makro ile yapılabilir görünüyor ama makro konusuna hakim olmadığım için yardımlarınızı rica ediyorum. Formülize etme şansımızı var mı (dizin formülleri ile vs.) yoksa makroluk mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Eğer varolan verinin sürekli olarak tarihini değiştirecekseniz makro ile yapmanız daha uygun olur.

Ayrıca verileri tek sayfaya girip oradan diğer gün sayfalarına formülle dağıtım yapılabilir. Siz ana sayfadan ilgili satırın tarihini güncellediğinizde ilgili güne ait veriler otomatik güncellenebilir.

Tercih sizin...

teşekkürler. amacım şu;

pazartesi günü için yapmış olduğum planlardan bir tanesinin ileri bir tarihe sarkması durumunda ileri tarih ne ise bu işi o tarihe göndermesi. Eğer o gün geldiğinde işim yine ileri bir tarihe sarkacak ise yine belirlediğim ileri tarihe atması. özetle ileri tarih sütununa nasıl bir formül koyarsam ya da dosyaya nasıl bir makro atarsam bu dediklerim olur? Açıkçası formül benim için daha anlaşılır olacaktır ama makro da makbule geçer :) yardımcı olursanız sevinirim.

Örnek dosyayı inceleyiniz.

Dizi formül kullanılmıştır. VERİ sayfasında istediğiniz değişikliği yapıp denemeler yapın. Diğer sayfalarda bir işlem yapmanıza gerek yok.

Ekli dosyalar

Korhan Bey teşekkür ederim ama sanırım tam anlamıyla istediğimi anlatamadım.
Her sayfa veri dosyası gibi. Yani sadece "pilanlanan işin" ilgili tarihli sayfaya aktarılması gerekiyor. İleri tarih sütunu boş kalmalı çünkü o iş 2. kez ileri bir tarihe atılabilir ve eğer atılırsa ben bu sütuna tarih hangi tarihi girmiş isem o tarihin sayfasına aktarılması lazım.

"Eğer varolan verinin sürekli olarak tarihini değiştirecekseniz makro ile yapmanız daha uygun olur." sanırım bu yazdığınız benim asıl istediğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,

Makro ile hazırladığım örnek dosyayı deneyiniz.

"BOŞ" adıyla şablon bir sayfa hazırladım. Olmayan günler için bu sayfa kullanılacaktır. Bu sebeple bu sayfayı silmeyin.

Sayfadaki kenarlıklar 1000 satır için otomatik oluşacaktır. Elle çizmenize gerek yok. A sütununa veri girdiğinizde otomatik eklenecektir. (Koşullu Biçimlendirme ile yapıldı.)

Güne ait sayfalarda tarih değiştikçe veri ilgili sayfaya otomatik aktarılacaktır.

Denemeler yapın ve eksik kalan yönleri varsa belirtin düzeltelim.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık Korhan Bey.

Birkaç sorum olacaktı;

1- planladığım bir işin başlangıç tarihini ve kaç defa rötar yediğini nedenleriyle beraber analiz etmek istediğim için planlanan işin hem yerinde kalmasını hem de ileriye atılan tarihe aktarılması gerekiyor. bu nasıl yapılır?

2- Ayrıca "planlana iş ile "ileri tarih" arasına sütun eklediğimde tarih, eklediğim sütunda beliriyor "ileri tarih" yazılı hücrenin bulunduğu sütunda değil. Neden?

3- Son olarak ben bu dosyada çeşitli formülasyonlar yapmam (düşeyara, eğer gibi) makroda herhangi bir sorun oluşturur mu?

1- Bunu örnek dosyada revize edebiliriz. Tabi ki sayfa yapınız bu şekilde olacaksa... Değişecekse bana son halini bildirmeniz gerekiyor.

2- Makroyu sayfa yapısına göre hazırladım. Araya sütun eklerseniz makro doğru sonuç üretmez.

3- Makro "B" sütununa tarih girdiğinizde devreye giriyor. Bu sütun dışında formül kullanabilirsiniz. Deneyin, eğer sorun olursa düzeltmeye çalışırım.

Korhan Bey,
Sayfa yapısının son halini ekledim.
İşin niteliği acil ise ve kapanmadı ise otomatikman ertesi güne atması için ben kendi çapımda formülize ettim. Ancak bu durumda farklı nitelikte işlerin ileri tarih ile ertesi gün tarihleri çakışırsa ilgili sayfaya aktarımı nasıl olur?

Ekteki çalışma üzerinden son kez desteklerinizi rica ediyorum.

Son olarak "İleri Tarih" yazan hücrenin olduğu sütunda makro çalışırsa araya sütun ekleyebilirim öyle değil mi?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Örnek dosyayı inceleyiniz.

Araya sütun eklerseniz makrolar çalışmaz...

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Korhan Bey,

Yalnız tüm satır aktarılıyor. Sadece planlanan iş ve işin niteliği ileri tarihe atılacak.

Yordum sizi kusura bakmayın

#10 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. Deneyiniz.

Çok teşekkür ederim Korhan Bey

Ellerinize sağlık.

Geri