• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Tabloya Sıralama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Bir excell dosyamız var. bu dosya çok sayfadan oluşuyor. biz bunu tablo şeklinde sıralamamız lazım veritabanına aktarabilmemiz için.

T.C. No - Kulak Küpe No - Dişi erkek - Destek Alır Alamaz

örnek excell resmi : https://image.ibb.co/b4C0gc/SCREEN.jpg

gibi sıralayıp bunu webde sorgulatıcam. ancak bu sıralamayı çözemiyorum. manuel yapmak zorunda kalıyorum.

bir fikir lazım. nasıl çözebilirim bunu.

Son düzenleme:
Merhaba.

Sorunuzu; ekran görüntüsü yerine, gerçek belgenizin özel bilgi (TC Kimlik No gibi) içermeyen
(özel bilgi yerine anlamlı/tutarlı ve aynı yapıda farklı veri yazabilirsiniz)
çok fazla veri içermeyen bir kopyası şeklinde hazırlayarak forumdan erişilmesini sağlayacağınız
örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Çözüm, belgenize özel bir makro oluşturularak bulunacak gibi görünüyor.
.

Örnek belgeyi verileri değiştirerek ekledim.

Örnek Dosya

alt sayfalarda Sheet150 ye kadar gidiyor. 150 köy var ortalama.

Son düzenleme:
Merhaba.

Belge ekte.

Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Belgeyi açtığınızda MAKROLARI ETKİNLEŞTİRin ve sayfaya eklediğim DÜĞMElere fareyle tıklayın.

.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık. Allah razı olsun. Çok büyük iş yükünden kurtardınız beni. Yapılamaz öyle bişey diyordu birçok kişi. Demek ki yapan yapabiliyormuş. Siz yardımcı olmasanız manuel uğraşacaktım yeni icmalde bunları kopyala yapıştırla.

Bir başka sorum daha olacak.

bu macrolu dosyadaki alt sayfaları siliyorum baran hariç.
Veri - Yeni Sorgu - Dosyadan - Excell Çalışma Kitabı

Buradan yeni icmal excell dosyasını seçtiğimde sayfaları alta ekliyor. bu macroyu çalıştırıp istediğim sonuca ulaşıyorum.

bu çalışmanın dışında farklı bir yolu varmıdır yeni excell icmalinde bu yaptığınız macroyu çalıştırmanın kolay yolu?

Verilerinizi aynı belgede; 100 ise 100, 200 ise 200 ayrı sayfaya alıp kodun çalıştırılması işinizi görüyor.

Eğer kaynak sayfalar tek bir dizindeki tüm belgeler ise ve bu belgelerin tümünün sayfa yapıları standart ise;
sayfa döngüsü yerine, dizinin konumu tanımlanıp, kod'u aynı dizindeki belgeler için belge döngüsü olarak kurgulamak gerekir.
(pek yaptığım bir işlem değil ama)
.

Geri