• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri rastgele sıralamak

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum. yaklaşık 150 kadar öğrencinin rastgele olarak 30 arlı gruplara ayrılması gerekiyor.
nwffx.png

resimdeki verileri rastgele sıralamak (adı soyadı cinsiyeti no aynı satırda olacak) istiyorum. kız ve erkek sayıları sınıflarda dengeli olursa müthiş olur olmasa da önemli değil elle düzenlerim.

buradaki amaç sınıfların rastgele oluşturulması. rastgele olsun ki veliler itiraz etmesinler.
yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
yeni bir sutün açın açtığınız sutünun 2. satırına aşağıdaki formülü yazıp tüm satırlara kopyalayın

Kod:
=RASTGELEARADA(1;150)

formül rasgele sayılar üretecektir. Bu satırı alfabetik sıralama yaparsanız öğrenciler rasgele sıralanmış olurlar

yeni bir sutün açın açtığınız sutünun 2. satırına aşağıdaki formülü yazıp tüm satırlara kopyalayın

Kod:
=RASTGELEARADA(1;150)

formül rasgele sayılar üretecektir. Bu satırı alfabetik sıralama yaparsanız öğrenciler rasgele sıralanmış olurlar

peki bu formul aynı sayıları verir mi yani 1 ile 150 arası olan sayıları rastgele olacak şekilde tek tek mi yazar yoksa arada bir kaç tane aynı sayıyı yazdığı da olur mu?

arada aynı sayıları da yazar. Sıralama yapınca bunu zaten göreceksiniz. Sizin için çok da önemli olmaz diye düşündüğümden bunu belirtmedim.

Geri