• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Hücre Rengine Göre Listeleme

Excel Vers. ve Dili
Office365 Türkçe
Merhaba arkadaşlar bir problemim var rica etsem yardımcı olur musunuz?

Bir tablom var içeriğinde ürün kodu ürün adı adet ve satışlar sütunları bulunmakta yaklaşık 4000 satır veri var ve bu verilerden sadece kırmızı ile renklenmiş ürün kodları ve onunla aynı değere sahip ancak rengi farklı olan değerleri alt alta sıralamak istiyorum geri kalan değerler ise silinsin bunu nasıl yapabilirim?

Örneğin;

Ürün Kodu Ürün Adı Adet Satış Adedi Mağaza
055 Deneme1 25 2 İstanbul
055 Deneme1 25 2 Ankara
055 Deneme1 25 2 Kocaeli
055 Deneme1 25 2 Lüleburgaz
056 Deneme3 25 2 Lüleburgaz
058 Deneme5 25 2 İstanbul
057 Deneme6 25 2 Lüleburgaz
054 Deneme2 25 2 İstanbul
054 Deneme2 25 2 Ankara
054 Deneme2 25 2 Kocaeli
054 Deneme2 25 2 Lüleburgaz

Burada deneme1 ve deneme2 değerleri kırmızı yazılı ve altında aynı koda sahip ancak farklı mağaza isimleri bulunan değerleri deneme1 e benzeyen deneme1 altına deneme2 ye benzeyen deneme2 altına listelensin. Kırmızı ile yazılmamış diğer deneme 3,5,6 gibi değerler ise silinsin bunlara ihtiyacım yok. Çok uğraştım ama yapamadım. Gelebildiğim nokta şu oldu benzersiz kodların olduğu satırları boya dedim sonra boya rengine göre satırları üste taşıyıp sildim ancak yenilenen değerlerde mevcut ve onları bir türlü ayıramadım. Yani bana lazım olmayan yukarıdaki örnekte gösterdiğim deneme5 ürününde de birkaç adet var mağaza farklı ancak kodlar aynı umarım anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler.

selam,
yanlış anlamıyorsam , Kırmızılar kalsın diğerleri ayrılsın isteniyor. Bunun için
Alanı seçin
*Sırala ve Filtre uygula
(Seçtiğiniz alanda Başlık bulunmuyorsa Verilerimde üst Bilgi var tikini kaldırın)
* özel Sıralama
* Sıralama Koşulunda Yazı Tipi rengi ni seçin
* Düzen de istediğiniz RENGİ seçin
* Sıralama sonucunda nasıl olmasını istiyorsanız Üstte / Altta seçin.
* Düzey ekle
* Açılan yeni sıralama düzeyinde Değerler ve A dan Z ye seçin
* Tamam

istediğiniz Renkler ardarada ve alfabetik sıralı gelecektir.
Daha sonra silmek istedikleriniz diğer renkleri seçin ve silin...

kolay gelsin...

Hocam teşekkürler bilgi için ancak yapmak istediğim tam olarak şöyle;

9G80Yo.jpg

Örnek dosya olmadığı için doğru bir çözüm olmayabilir. Sayfanızın yedeğini alıp aşağıdaki kodu deneyiniz.
Kod:
Sub KOD()
Dim a As Long, alan As Range
Set alan = Cells(Rows.Count, "A")
For a = 2 To Range("A65500").End(3).Row
    If Cells(a, "A").Font.Color = vbRed Then
        urun = Cells(a, "A")
    Else
        If Cells(a, "A") <> urun Then
            Set alan = Union(alan, Cells(a, "A"))
        End If
    End If
Next
alan.EntireRow.Delete
End Sub

İyi çalışmalar...

Merhaba,

alternetif olsun.

Kod:
Sub DUZSATIRSIL()

Dim i   As Long

Application.ScreenUpdating = False

For i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row To 2 Step -1
        If Not Range("A" & i).Font.Color = vbRed Then Rows(i).Delete
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşlem Tamamdır...."

End Sub

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkürler, sanırım tam net anlatamadım aşağıda tabloyu gönderiyorum birde öyle incelermisiniz. Tabloda kırmızı satırların hemen altında o satırın aynısı kodlu ürünler listelenmekte A sütununda kodları gözlemleyebilirsiniz. Tabloyu aşağı doğru incelersek kırmızı satır altındaki kodlar değişmekte ve alakasız hal almakta işte biz bu değişen alakasız hal alan satırları silmek istiyoruz. Sadece kırmızı satırla aynı koda sahip satırlar kalsın diğer değişkenler silinsin. Bunu yapmanın bir yolu varmıdır? Tabloyu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://s6.dosya.tc/server7/a9ld1a/tablo.xls.html

selam,
eki inceleyiniz...

link : http://s6.dosya.tc/server7/8npowg/Test_SA.xlsx.html

Yapılanlar :
H kolonuna , #2 mesajımda belirtilen (sadece) RENK sıralaması yapıldı.
F kolonuna ise F1 den itibaren, liste sonuna kadar

Kod:
=EĞERHATA(KAÇINCI($A1&"*";$H$1:$H$198;0);"x")

formülü kopyalandı.
Liste F kolonuna göre sıralandı. Dolayısıyla F kolonunda "x" yazanlar listenin sonunda sıralandı. Ve bu satırlar silindi.....

NOT : Sıralamada aynı isimli "DANTELLİ KIZ ÇOCUK KÜLOT(11-0416)0-5YAŞ Toplam" 1090 ve 1091. satırlarda olmak üzere 2 defa tekrar etmekte. Bana göre 1090. satırın da silinmesi gerekiyor.

İlginiz için teşekkürler, sanırım tam net anlatamadım aşağıda tabloyu gönderiyorum birde öyle incelermisiniz. Tabloda kırmızı satırların hemen altında o satırın aynısı kodlu ürünler listelenmekte A sütununda kodları gözlemleyebilirsiniz. Tabloyu aşağı doğru incelersek kırmızı satır altındaki kodlar değişmekte ve alakasız hal almakta işte biz bu değişen alakasız hal alan satırları silmek istiyoruz. Sadece kırmızı satırla aynı koda sahip satırlar kalsın diğer değişkenler silinsin. Bunu yapmanın bir yolu varmıdır? Tabloyu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

4. mesajda yazdığım kod tam olarak bu işi yapıyor. Sadece ben verilerinizin 2. satırdan başlayacağını düşünmüştüm; sizin veriler ilk satırdan başlıyor.
İlgili satırı aşağıdaki gibi düzeltip kullanabilirsiniz.
Kod:
For a = [COLOR="Red"]1[/COLOR] To Range("A65500").End(3).Row

çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için büyük dertten kurtardınız beni :)

4. mesajda yazdığım kod tam olarak bu işi yapıyor. Sadece ben verilerinizin 2. satırdan başlayacağını düşünmüştüm; sizin veriler ilk satırdan başlıyor.
İlgili satırı aşağıdaki gibi düzeltip kullanabilirsiniz.
Kod:
For a = [COLOR="Red"]1[/COLOR] To Range("A65500").End(3).Row

Kod kısımları siliniyor kod kısımları önemli bunun için ney yapmalıyım?

Silinen satırların A sütununun silinmesini istemiyor musunuz?

A sütununa hiç dokunmadan B:E sütunlarını siler.
Kod:
Sub KOD()
Dim a As Long, alan As Range
Set alan = Cells(Rows.Count, "A")
For a = 1 To Range("A65500").End(3).Row
    If Cells(a, "A").Font.Color = vbRed Then
        urun = Cells(a, "A")
    Else
        If Cells(a, "A") <> urun Then
            Set alan = Union(alan, Range("B" & a & ":E" & a))
        End If
    End If
Next
alan.ClearContents
End Sub

Sütun silmeden bu işlem yapılamıyor sanırım orada ki sütunlar görebilmek adına önem taşıyor şöyle ki 50000 çeşit ürün toplamda var kod bu sebeple önemli ürün açıklaması da kodlar ezbere bilinmediğinden önemli mağaza ve ardındaki 2 sütunda da hangi mağazada kaç adet var ve satışı nedir onlar yazıyor bu sebeple önemli eğer çözümü yoksa idare edebilirim bu çözümler bile işimi fazlasıyla gördü çok teşekkür ederim her cevap yazan arkadaşa.

Geri