• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Geri Çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ik

Üstadlar;

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. konu şöyle;

Ekli Dosyada Veri Sayfasında bir liste bulunuyor. Bu listede işlem tipleri mevcut. bunlar
Giriş
Çıkış
Rezerve

olmak üzere sabit değerler. User form üzerinde TXTREZNOC textbox'ına Evrak numarası yazıp çağır butonuna bastığımda ilgili evrak numarasına ait bilgileri tekrar userform gelmesini istiyorum. bilgilerin aşağıdaki gibi ilgili yerlere gelmesi gerekiyor.

Veri Sayfadındaki sutun adı İlgili Yer
Şube = CbSube
İşlem Tarihi = txtişlemtarihi
Evrak no = txtrezno
sevkiyatçı = cbsevkiyatci
açıklama = cbacıklamac
açıklama 2 = txtacıklama
Kime/Kimden = txtkime
Termin Tarihi = TxtTermin
Ürünler = textbox100 ve sonrasına alt alta sıralanacak
Adetler = textbox500 ve sonrasına alt alta sıralanacak
DEpo adı = combobox600 ve sonrasına alt alta sıralanacak

Burada Önemli konu (daha doğrusu benim beceremediğim konu) evrak no (örneğin ekli dosyada 8) bir müşteri ile ilgili sadece bir kere veriliyor ancak 12 adet aynı numaradan var. çünkü Müşteri 12 adet ürün rezerve etmiş. 8 nolu rezervasyonu çağırdığımda, 8 nolu rezervasyonun içeriğinin user forma geri gelmesini istiyorum.

Çok oluyorum biliyorum ama;

rezervasyonu çağırdıktan sonra ilgili ürünlerin çıkışını yapacağım, müşteriye teslim edildiğine dair. bunun içinde işlem tipindeki "rezerve" ibaresini "çıkış" olarak değiştirmesini de istiyorum. püf noktası aynı satırdaki ürünleri yani 8 nolu rezervasyon ekli dosyada 2. satırdan 12 satıra kadar devam ediyor 2 ile 12 satır arasındaki rezerve ibaresini çıkış olarak değiştirmesi gerekiyor.

Teşekkürler
Sevgiler

Ekli dosyalar

Kötü tasarım yapmışsınız.
Ürün adet ve depo adlarını listelemek için listbox veya listview kullanmak dağa doğru olur.
Tabii birde ürün ve adet girişi 12 den fazla ise ne olacak.Sizin yaptığınız program hiç bir işe yaramayacak.12'debn fazla olmasa bile bir programcı bunlar için listbox veya listview kullanır.Her yönüyle hem daha çok işlevsel ve dahada çok esnektir.
Ben tasarımınız bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Hocam;

Haklısın. ancak bu program bir başka programın parçası. Diğer program dosyası oldukça büyük (6MB) şimdilik. onun için onu buraya koyamıyorum. ayrıca 12 adet ürün iş akışı içinde yeterli olduğu için 12 adet koydum. pratikte 12 adet yeterli. e mail adresi verirseniz yaptığım programı size mail edebilirim. yukarıdaki soruma yardımcı olmanız mümkün mü acaba?

ayrıca kendimi programcı olarak da göremiyorum. sizlerin sayesinde geliştirmeye çalışıyorum kendimi. yapıcı eleştirileriniz için teşekkürler.

Sevgiler

Bu şekilkde çok zahmetli olur .Teker teker textboxlara kod yazmak.Ayrıca kontrolüde zor olur.
Listboxta isterseniz yapayım.:cool:

okey. öylede olsa yaparsanız sevinirim
Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton17_Click()
Dim adr As String, a As Long, myarr(), k As Range, x As Long
ListBox1.Clear
With Sheets("Sayfa1")
    Set k = .Range("E:E").Find("*" & TxtRezNoC.Value & "*", , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        CbSube.Value = k.Offset(0, -3).Value
        TxtIslemTarihi.Value = k.Offset(0, -1).Value
        TxtRezNo.Value = k.Value
        CbSevkiyatci.Value = k.Offset(0, 5).Value
        CbAciklamaC.Value = k.Offset(0, 6).Value
        TxtAciklama.Value = k.Offset(0, 7).Value
        TxtKime.Value = k.Offset(0, 1).Value
        TxtTermin.Value = CDate(k.Offset(0, 8).Value)
        adr = k.Address
        Do
            ListBox1.AddItem
            ListBox1.Column(0, x) = k.Offset(0, 2).Value
            ListBox1.Column(1, x) = k.Offset(0, 3).Value
            ListBox1.Column(2, x) = k.Offset(0, 4).Value
            Set k = .Range("E:E").FindNext(k)
            x = x + 1
        Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
    End If
End With

End Sub

Ekli dosyalar

Üstad;

Öncelikle Çok teşekkür ederim. ancak çalışmada bir aksilik var. Şöyle ki;

Veri sayfasında, sadece işlem tipi rezerve olanların listbox gelmesi gerekiyor. rezerve olmayanlar gelmemeli. ayrıca ben öreneğin önce 9 nolu hareketi çağırıyorum doğru çalışıyor ancak 24 nolu rezerveyi çağırdığımda ürün dışındaki bilgiler yanlış geliyor.

Biraz fazla oluyorum herhalde ama kusura bakma

Üstad;

Öncelikle Çok teşekkür ederim. ancak çalışmada bir aksilik var. Şöyle ki;

Veri sayfasında, sadece işlem tipi rezerve olanların listbox gelmesi gerekiyor. rezerve olmayanlar gelmemeli. ayrıca ben öreneğin önce 9 nolu hareketi çağırıyorum doğru çalışıyor ancak 24 nolu rezerveyi çağırdığımda ürün dışındaki bilgiler yanlış geliyor.

Biraz fazla oluyorum herhalde ama kusura bakma
Hatalı falan gelmiyor.
Zaten hatalı olsa ilk sorgulamadad hatalı verir.
Siz kendi kayıtlarınızı gözden geçirin.
Eğer hala hatalı diye ısrar ediyorsanız,Bana hatalı olan yerlerin satır numaralarını ve süzdüğnüz numarayı verin.
Diğer rezervasyon konusunu yaptım.Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Geri