• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri eşleştirerek form oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asi_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşlar ekteki dosyada iş emri sayfasında tam olarak ne istediğimi belirttim.
Kısaca kapak sayfasına veri gireceğim data sayfasından girdiğim verinin satırındaki bilgileri iş emri sayfasındaki forma yerleştirmesini istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Merhaba

Formüllerle aram çok iyi değildir ama Data ve Kapak sayfalarına birer sütün ilave ederek yapmaya çalıştım
Hücrelere girilen formüllerde değişiklik yoktur sadece Bilgiyi alacağı sütunu değiştirmeniz yeterlidir

=DOLAYLI("DATA!H"&KAÇINCI(KAPAK!G10;DATA!J4:J24;1)+3)
+3 sizin verilerinizin kaçıncı satırdan başladığını gösteriyor

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

İlginize çok teşekkür ederim evde birazda ben üzerinde çalışayım.

Sn. Zafer Bey

Göndermiş olduğunuz dosya güzel bir şekilde çalışmaktadır fakat sürekli data sayfasına ilaveler olacak.Ekteki dosyada data sayfasına 3 satır girdim fakat iş emrinde sorun çıkarttı.Kıyaslamada J4:j24 yazıyor ama ben çözemedim.Tekrar gözden geçirirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Data sayfasında 25. satıra veya 3. satıra bilgi girip onu isteseydıniz tamam sebebi bilgileri J4 ile J24 arasından alıyor
=DOLAYLI("DATA!D"&KAÇINCI(KAPAK!G10;DATA!J4:J24;1)+3)

Sorun nerede ben göremedim.sorunlu satırın hücre adresini yazarmısınız(N5)

Zafer Bey,

Şuan iş emri M22 de yerleştirmiyor #DEĞER! uyarısı veriyor. Ben giriş yaptım ama şuan J4:J24 aralığındayım.J 24 ü geçtiğim zaman formül aralığınıda uzatacağım ama şuan normal bi şekilde çalışması lazım diye düşünüyorum.

Merhaba

Sizin son dosyanızı indirdim M22'de hata gözükmüyor.135.4 yazıyor formülün sonucuda zaten bu olmalı.
tekrar kontrol edermisiniz

Ekli dosyalar

Zafer Bey ekli dosyayı indirdim aynı hata o bölümde 135.4 yazması lazım doğru ama bende o bölümde #DEĞER! yazıyor. K. bakmayın sizide uğraştırıyorum

Merhaba

Rica ederim.

Sizde M22 hücresinde yazan formülü buraya yapıştırınız. Bakalım

Ben formülleri sabitlemedim siz hücre üzerinden kopyala yapıştır yaparsanız formüldeki hücreler bozulur size bunu daha önce söylemem lazımdı.

Zafer bey sizin en son eklediğiniz dosyayı açtım hiçbir değişiklik yapmadım üzerinde #DEĞER! yazan hücredeki formülde bu.

=DOLAYLI("DATA!G"&KAÇINCI(KAPAK!G10;DATA!J4:J24;1)+3)+KAPAK!D10

Merhaba

Hiç bir şey anlamadım 2007'de açtım Değer hatası veren yer yok.
Sizde nasıl veriyor anlamadım

Gönderdiğim dosyada

M22 hücresini seçin (2007 için)Giriş menüsünde Temizleyi ve tümünü temizleyi seçin hücreyi silin sonra M6 hücresini kopyalayıp M22 hücresine yapıştırın
bunu direk hücre üzerinde yapın hücredeki formülleri sabitledim

M22 hücresi için DATA!E yazan yerdeki E'yi G yapın

Ekli dosyalar

Zafer bey, şuan işteyim burda 2003 var belirtmeyi unuttum galiba özür dilerim ama 2010 lar geldi yarın kurulur büyük bir ihtimal.

Merhaba

2003 için gönderiyorum

Düzen menüsü Temizle'den tümünü temizleyi seçin (M22 Hücresi için)
M6'yı M22'ye kopyalayın

Ekli dosyalar

Merhaba Zafer Bey;

Sonunda Ofis 2010 u kurdum. Data ve kapak sayfalarında girişler yaptım. Şuan tek sorunun eşleştirmede problem çıkartıyor. Kimi seriyi hiç tanımıyor kiminide ise farklı bir satırın bilgilerini veriyor.

Bu kadar problem yaşayacağımı tahmin etmemiştim. Sizide uğraştırdım. Son defa ekteki dosyayı incelemenizi rica edeceğim.

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim Zafer Bey.
Yaptığınız işlemi söylermisiniz.

Merhaba

Hata benim KAÇINCI formülümde ,Eşleştir tür kısmında hata yapmışım ve defalarca bakmama rağmen atlamışım(muhasebeci körlüğü)

KAÇINCI(KAPAK!G10;DATA!J4:J24;1) 1 olan yer 0 olması lazımdı(Tam eşit olanı bulmak için).
bendeki veriler sıralı ve çok az olduğu için hata vermiyordu.
siz kendi tablonuza aktardığınızda veriler çok olduğu ve sıra takip etmediği için hata veriyordu.

KAÇINCI formülünün yardımına bakarsanız (Eşleştir Tür 1 ve 0 ) daha iyi anlayacaksınız.

iyi çalışmalar.

Geri