• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri çekme hk.

Katılım
19 Şubat 2007
Mesajlar
630
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr- 64 Bit
Merhaba,
Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var Excel kitabımda yaklaşık 12 çalışma sayfam var burda ki verileri Combo Box ile özet sayfasına getirmek istiyorum. Gelen tablonun bilgileri de sol tarafta hazırlamış olduğum bilgileri detayları yazdırmak istiyorum. lütfen yardımcı olabilir misiniz.
 

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorunuzda hangi verileri alacağınızı belirtmemişsiniz.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

merhaba,
Muygun bey yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. benim yapmak istediğim açılır kutu ile seçmiş olduğum sayfaların içeriğini hepsini getirmek istiyorum. ve poz malzeme güzel olmuş sayfaları da getirebilir miyiz.
 
Merhaba;
Anladığım;
Sayfa seçimi yapacaksınız ve bu sayfadaki tüm veriyi (hiçbir kritere bakmaksızın yada poz veya malzeme kriteri belirterek) ÖZET sayfasına çekeceksiniz mi? (sonra başka bir sayfayı daha özet sayfasına ilave edeceksiniz mi?)
 
Merhaba,
muygun bey doğru anlamışsınız aynı zamanda sizin de yaptığınız gibi istersem poz pazında istersem de malzeme bazında seçime göre özet sayfasına gelmesini istiyorum.
 
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Kriter belirlemeyeceğiniz hücreleri (Q1,Q2,Q3) boş bırakın.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Muygun bey çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık çok güzel olmuş
 
Merhaba,
Arkadaşlar Muygun beyin yapmış olduğu verileri özet sayfasına çekiyorum fakat ekteki örnekte de göreceğiniz üzere 4 satır ekledim. satır ekleyince veriler kayma yaptı ve doğru veri gelmiyor. birde direk adet ve kalan direk adetlerini formülle getiriyorum. bu ikisini makro ile getirme olasılığımız var mı lütfen yardımcı olabilir misiniz. çok teşekkür ederim. ekleme yaptığım satırları sarı ile boyadım.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Muygun bey çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. makroda nereyi düzelttiğinizi söyler misiniz. baktım ama hiç bir şey anlamadım.
 
Merhaba;
analiz makrosu;
sonsatir = s2.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
ile son boş satır tespiti yapar.
sayfayı_temizle makrosu ise belirlenen aralığı temizler
Dolayısıyla temizlenen aralıktan tablo başlıklarıda silindiği için sizin ilave ettiğiniz satırlara veri yerleştiriliyordu.
silme aralığı;
Sheets(".ÖZET").Range("a14:J65536").ClearContents
şekilde düzenlenince mesele halloldu.

İyi çalışmalar.
 
çok teşekkür ederim. çok sağolun.
 
Geri
Üst