• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri büyükten küçüğe göre sıralamak

Excel Vers. ve Dili
2007,ingilizce
Ekli dosyada bir ildeki banka adlarıyla o ildeki şube sayıları var.
B sütunundaki büyüklüğe göre verileri f sütununa yazdırıyorum,e sütununa da bankanın adını yazdırıyorum.
Normal şartlarda veriler 1.satırdaysa formüller çalışıyor fakat 10 satıra veya herhangi bir satıra verileri taşıdığımda formüller çalışmıyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum..

not: formülleri yine buradaki bir çalışmadan almıştım.

Ekli dosyalar

Merhaba

Sayın Yurttaş Bey'in hazırladığı çalışmayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkürler. Formülleri ordaki örnek uygulamadan aldım.Fakat sorun oradaki son uygulamada da var;Verileri 1.satırdan başka bir satıra taşıyınca formüller çalışmıyor. :(

İhsan Bey ilk mesajımda eklediğim excel dosyasında mevcut

taşımaktan kastınız kopyalamak ise
formüllerin başvurduğu hücreler değişiyor.
yok eğerki aşağıya çekmek ise
formül'ünün 20 satıra göre çalışmakta. bunlara dikkat etmenizi öneririm.

birde ben sizin dosyanızı gördüm bu dosya bir hata görmedim hatalı dosyayı eklemenizi istemiştim.

Merhabalar araya satır eklediğimde çalışmıyor.Yani veriler mutlaka 1 satırda olmak zorunda;Yani veriler 40.satırdan başlıyorsa formül boş geliyor.
Ekteki dosyada veriler 1.satırdan başlamadığı için içleri boş geliyor.
Bunu düzeltebilir miyiz acaba?

Ekli dosyalar

Ekli dosyada bir ildeki banka adlarıyla o ildeki şube sayıları var.
B sütunundaki büyüklüğe göre verileri f sütununa yazdırıyorum,e sütununa da bankanın adını yazdırıyorum.
Normal şartlarda veriler 1.satırdaysa formüller çalışıyor fakat 10 satıra veya herhangi bir satıra verileri taşıdığımda formüller çalışmıyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum..

not: formülleri yine buradaki bir çalışmadan almıştım.

.

Dosyanız ekte.

Tabloları satır ekleyerek veya kopyalayarak aşağıya doğru aldığınızda, Formüllerdeki ROW( - SATIR( olarak yer alan yerlerdeki rakamları ilk formüllerde 1 yaparak aşağıya doğru kopyalayın.

.

Ekli dosyalar

Merhabalar araya satır eklediğimde çalışmıyor.Yani veriler mutlaka 1 satırda olmak zorunda;Yani veriler 40.satırdan başlıyorsa formül boş geliyor.
Ekteki dosyada veriler 1.satırdan başlamadığı için içleri boş geliyor.
Bunu düzeltebilir miyiz acaba?

.

Bu da başka bir örnek.

Burada ROW - SATIR yerine ROWS - SATIRSAY kullanılarak, bu şekilde yapılan kaydırmalarda formülün bozulması önlenmştir.

.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler Sayın Yurttaş.
Sorun çözülmüş oldu. İlgilenen arkadaşlara da teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri