• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri başka sayfaya aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
değerli arkadaşlar,
elimdeki excel dosyasındaki sayfa1'de bulunan verileri bir türlü sayfa2'deki belirli bir alana aktaramadım.örnek dosyada görülebileceği üzere sayfa1'deki plaka yazılı alanın sağında kalan verileri sayfa2'de bulunan alanlara aktarmak istiyorum.sayfa2'de ilk satırda bir örnek bulunmaktadır.yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şunu merak ettim, zaten Sayfa1'deki tablo mantığı yanlış bir mantık , Sayfa2'deki doğru. Madem Sayfa2 gibi bir sayfanız var neden Sayfa1'deki gibi bir tablo oluşturdunuz ?

Şunu merak ettim, zaten Sayfa1'deki tablo mantığı yanlış bir mantık , Sayfa2'deki doğru. Madem Sayfa2 gibi bir sayfanız var neden Sayfa1'deki gibi bir tablo oluşturdunuz ?

sayfa2'deki herbir plakanın karşısına, sayfa1'deki ilgili plakanın sağındaki işlem bölümünde bulunan bilgiler yanyana yazılacak.elimdeki liste çok uzun olduğu için, gönderdiğim dosyayı biraz kısa tuttum.

sayfa2'deki herbir plakanın karşısına, sayfa1'deki ilgili plakanın sağındaki işlem bölümünde bulunan bilgiler yanyana yazılacak.elimdeki liste çok uzun olduğu için, gönderdiğim dosyayı biraz kısa tuttum.

merhaba
sayfa2 B2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$E$2:$E$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A2&B$1;
Sayfa1!$C$2:$C$65536&Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1));İNDİS(Sayfa1!$E$2:$E$65536;
TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A2&B$1;Sayfa1!$I$2:$I$65536&Sayfa1!$J$2:$J$65536;0));1);
İNDİS(Sayfa1!$E$2:$E$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($A2&B$1;Sayfa1!$C$2:$C$65536&
Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1))
bu formülü yazıp sağ'a ve aşağıya doğru çekerek dener misiniz.
not : formülde 65536 satır baz alınmıştır.

sayın ihsan Bey,

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.allah razı olsun.aşağı doğru çekiştirdiğimde istediğim sonucu elde ettim.fakat sağa doğru çekiştirince #YOK şeklinde bir mesaj veriyor.

Geri