• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri başka sayfada listeleme

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Excelde aynı dosya içindeki sayfalar arasındaki ortak bir veriyi diğer sayfalarda da kullanılması olayının çözümü için yardımcı olabilir misiniz ?

Mesela ; 1. sayfada '' Ruhsat Alındı '' kelimesi yazıldığında bunu '' Ruhsat Alınan İşler '' sayfasına o satırın tümünün kopyalanmasını istiyorum. Çok uğraştım, yapamadım. Çok iyi bir kullanıcısı değilim...

Ekli dosyalar

Excelde aynı dosya içindeki sayfalar arasındaki ortak bir veriyi diğer sayfalarda da kullanılması olayının çözümü için yardımcı olabilir misiniz ?

Mesela ; 1. sayfada '' Ruhsat Alındı '' kelimesi yazıldığında bunu '' Ruhsat Alınan İşler '' sayfasına o satırın tümünün kopyalanmasını istiyorum. Çok uğraştım, yapamadım. Çok iyi bir kullanıcısı değilim...

İnceleyin Lütfen.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub sayfa_aktar()
Call diger_sayfaya_at_59(Sheets("RUHSAT ALINAN İŞLER"), "RUHSAT ALINDI")
End Sub

Sub diger_sayfaya_at_59(ByVal sh As Worksheet, ByVal durum As String)
Dim sh1 As Worksheet, i As Long, sat As Long
Set sh1 = Sheets("Sayfa1")
Application.ScreenUpdating = False
sh1.Range("B2").AutoFilter
sat = sh1.Cells(65536, "G").End(xlUp).Row
If sat < 3 Then Application.ScreenUpdating = True: Exit Sub
sh.Range("B:I").Clear
sh1.Range("B2").AutoFilter field:=6, Criteria1:=durum
sh1.Range("B2").CurrentRegion.Copy sh.Range("B2")
sh1.Range("B2").AutoFilter
Set sh1 = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "[ " & sh.Name & " ] adlı sayfaya." & vbLf & "[ " & durum & _
" ] durumu aktarıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "AKTARILDI"

End Sub

Ekli dosyalar

merhaba.
delibay64 dosyasında rapor sayfasındaki listeleme butonu nasıl yapılıyor acaba ?

Rapor sayfasında buton yok. Açılır kutudan bahsediyorsanız bunu veri doğrulamanın Liste seçeneği ile yapabilirsiniz. Sizin dosyanızda kutu içerisine çıkması istenen metinler X kolonuna yazılıp buradan bağlantısı kurulmuş
Kolay Gelsin

Rapor sayfasında buton yok. Açılır kutudan bahsediyorsanız bunu veri doğrulamanın Liste seçeneği ile yapabilirsiniz. Sizin dosyanızda kutu içerisine çıkması istenen metinler X kolonuna yazılıp buradan bağlantısı kurulmuş
Kolay Gelsin
çok teşekkürler. çok acemiyim ama kolay öğrenirim. meraklıyım dır ayrıca. burada arkadaşlar harika işler çıkartmışlar.

Geri