• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verileri aktar ve aktarılanları renklendir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan florer67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
verileri aktar

eklediğim excel dosyasında , ÜRETİM GENEL ve BASKILI ÜRETİM , sayfalarından bazı hücreleri OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE'ye yazdırmak istiyorum.

üretim genel de baskılı üretim tablolarından yaptığım renklendirmeler , seçmek istediğim hücreleri işaret ediyor..Aynı renkler ve hücrelerde olmasını istediğim listede aynı renkte belirttim.
OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE de renklendirme yaptım..

üretim genel tablosu G sütunu , koşul :[100137-K307-C] (rakamla başlayıp büyük C harfi ile biten) hücre ve sağ tarafındaki hücreler HM ADI(üretim adı), STHAR_GCMIK(üretim miktarı ad)
Olmasını istediğim listede B , C , D sütünlarına aktarmak istiyorum.
rakamla başlayan dedim çünkü 200137-k307-c veya 300137-k307-c gibi stok kodlarıda var..
hm adı(üretim adı) ve
STHAR_GCMIK(üretim miktarı ad) değişken hücreler olduğu için koşul belirtemiyorum.

üretim genel tablosu G sütünü , koşul : [802 K3075072] ( sadece K harfi içeren hücreler ve sağ tarafındaki hücreler HM ADI(üretim adı), STHAR_GCMIK(üretim miktarı kg)
Olmasını istediğim listede F,G,H sütunlarına aktarmak istiyorum.
**
baskılı üretim tablosu D sütunu , koşul : 800 le başlayan ve K içeren hücreler ve sağ tarafındaki hücreler HM ADI(üretim adı), STHAR_GCMIK(üretim miktarı kg)
Stok kodu (800 000 0405)
stok kodu (802 K3085101) gibi olanları
Olmasını istediğim listede J,K,L sütunlarına aktarmak istiyorum.

baskılı üretim tablosu D sütunu , koşul : sadece B harfi ile başlayan hücreler ve sağ tarafındaki hücreler HM ADI(üretim adı), STHAR_GCMIK(üretim miktarı kg)
Stok kodu ( B100137-K313-C ) gibi
Olmasını istediğim listede N,O,P sütunlarına aktarmak istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Excel 2007 kullanıyoruz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konuya yardım edecek çok arkadaş çıkar ama konu başlığınız sorunuza uygun seçerseniz daha uygun olacaktır.

biraz daha açar mısınız konuyu ?
ayrıca dosyanızı xls formatında eklemeniz yararınıza olacaktır.

örneğin hangi hücreleri , neye göre, hangi şekilde, hangi koşulda?

gördüğüm kadarı ile belli renkteki hücreleri belli yerlere kopyalamışsınız. kopyalanacak hücrelerin dolgu rengi önceden ayarlanmış olmak kaydı ile aşağıdaki makro işinizi görür. dosyanızı xlsm olarak kaydetmeyi unutmayın.

farklı bir kritere göre kopyalanacak ise onu belirtmeniz gerekir.

Kod:
Sub dolgu_rengine_gore_kopya()

Dim wks1 As Worksheet, wks2 As Worksheet, wks3 As Worksheet

Set wks1 = Worksheets("ÜRETİM GENEL")
Set wks2 = Worksheets("BASKILI ÜRETİM")
Set wks3 = Worksheets("OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE")

For Each cell In wks1.Range("G2:G" & Range("G1048576").End(xlUp).Row)
    If cell.Interior.ColorIndex = 44 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("B1048576").End(xlUp).Offset(1, 0)
    End If
Next

For Each cell In wks1.Range("G2:G" & Range("G1048576").End(xlUp).Row)
    If cell.Interior.ColorIndex = 3 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("F1048576").End(xlUp).Offset(1, 0)
    End If
Next

For Each cell In wks2.Range("D2:D" & Range("D1048576").End(xlUp).Row)
    If cell.Interior.ColorIndex = 43 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("J1048576").End(xlUp).Offset(1, 0)
    End If
Next

For Each cell In wks2.Range("D2:D" & Range("G1048576").End(xlUp).Row)
    If cell.Interior.ColorIndex = 33 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("N1048576").End(xlUp).Offset(1, 0)
    End If
Next

End Sub

ilgili arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..Ancak..

''gördüğüm kadarı ile belli renkteki hücreleri belli yerlere kopyalamışsınız. kopyalanacak hücrelerin dolgu rengi önceden ayarlanmış olmak kaydı ile aşağıdaki makro işinizi görür. dosyanızı xlsm olarak kaydetmeyi unutmayın.

farklı bir kritere göre kopyalanacak ise onu belirtmeniz gerekir. ''
**

belirttiğim renkler bilgi amaçlıydı, yani anlaşılabilmesi için..

ÜRETİM GENEL de yapmış olduğumuz her bir üretim alt alta veriliyor..Başka bir programdan rapor alınarak..Bir aylık üretim tablosu..
*
ÜRETİM GENEL tablosunun içinden , alt alta bulunan her bir iligi üretimin
turuncu renkteki stok kodu ,hm adı ve STHAR_GCMIK(üretim miktarı Adet) özelliklerini ayırmam gerekiyor.. ve bu hücrelerde ki tüm bilgiler değişkenlik içeriyor.
yine ÜRETİM GENEL tablosunun içinden , alt alta bulunan her bir ilgili üretimin
kırmızı renkteki stok kodu ,hm adı ve STHAR_GCMIK(miktarı kg ) özellikerini ayırmam gerekiyor..ve yine bu hücrelerde ki tüm bilgiler değişkenlik içeriyor.

bu bilgileri OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE'ye aktarmak istiyorum.Renk bilgi amaçlıdır.
*
BASKILI BOBİN tablosunun içinden , alt alta bulunnan her bir iligi üretimin
Yeşil renkte STOK_KODU , HM ADI ,STHAR_GCMIK(miktarı kg) özelliklerini ayırmam gerekiyor.yine bu hücrelerdeki bilgiler değişkenlik içerebiliyor.
Yine mavi renkte STOK_KODU , HM ADI ,STHAR_GCMIK(miktarı adet) özelliklerini ayırmam gerekiyor.yine bu hücrelerdeki bilgiler değişkenlik içerebiliyor.

bu bilgileri OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE'ye aktarmak istiyorum.Renk bilgi amaçlıdır.

yazdığınız açık değil. en azından ben hiç bir şey anlamadım. "özelliklerini ayırmam gerekiyor" ne demek.

siz hangi kritere uyanların nereye kopyalanması gerektiğini yazarsanız arkadaşlar yardımcı olacaktır. dosyanızı excel2003 formatında kaydeder ve eklerseniz yardımcı olacakların sayısı artacaktır.

kriteriniz şöyle olmalı.

üretim genel sayfasında G sütununda hücre değeri 100137 ile başlıyor ise o satırın GHI sütun verilerini olmasını istediğim'deki ilk boş satır BCD sütunlarına kopyala, 802 ile başlıyorsa veya 802 K3075072 ise bu üç sütunu olm.ist. FGH'ye kopyala gibi.

özür dilerim tam açıklayıcı olamadım belkide .

bilgiyi yeniledim ve formatınıda değiştirdim dosyanın.

kodun son hali olduğu gibi kopyalanmıştır.
Kod:
Sub hucre_degerine_gore_kopya()

Dim wks1 As Worksheet, wks2 As Worksheet, wks3 As Worksheet
Dim cell As Range

Set wks1 = Worksheets("ÜRETİM GENEL")
Set wks2 = Worksheets("BASKILI ÜRETİM")
Set wks3 = Worksheets("OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTE")

wks3.Range("B2:Z50000").Clear

wks1.Activate
For Each cell In wks1.Range("G2:G" & Range("G" & Rows.Count).End(xlUp).Row)
    If IsNumeric(Left(cell.Value, 1)) And Right(cell.Value, 1) = UCase("C") Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0)
    Else
        If Left(cell.Value, 1) = "8" And InStr(1, cell.Value, "K") > 0 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("F" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0)
        End If
    End If
Next

wks2.Activate
For Each cell In wks2.Range("D2:D" & Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row)
    If Left(cell.Value, 3) = "800" Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0)
    ElseIf Left(cell.Value, 1) = "8" And InStr(1, cell.Value, "K") > 0 Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("J" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0)
    ElseIf Left(cell.Value, 1) = "B" Then
        cell.Resize(1, 3).Copy Destination:=wks3.Range("N" & Rows.Count).End(xlUp).Offset(1, 0)
    Else
    End If
Next

wks3.Activate

Range("B2:D" & Range("B65536").End(xlUp).Row).Select
With Selection
    .Interior.ColorIndex = xlNone
    .Borders.LineStyle = xlNone
    .Interior.ColorIndex = 44
    .Borders.LineStyle = xlContinuous
End With

Range("F2:H" & Range("F65536").End(xlUp).Row).Select
With Selection
    .Interior.ColorIndex = 3
End With

Range("J2:L" & Range("J65536").End(xlUp).Row).Select
With Selection
    .Interior.ColorIndex = 43
End With

Range("N2:P" & Range("N65536").End(xlUp).Row).Select
With Selection
    .Interior.ColorIndex = 33
End With

Range("A1").Select

End Sub

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim mancubus , süper gerçekten..Allah razı olsun..

Sadece küçük bi ayrıntıyı gözden kaçırmışım :(
düzeltebilirmiyiz acaba , zahmet olmazsa :) denedim ama başaramadım sanırım :)

'' üretim genel tablosu G sütünü , koşul : [802 K3075072] ( sadece K harfi içeren hücreler ve sağ tarafındaki hücreler HM ADI(üretim adı), STHAR_GCMIK(üretim miktarı kg)
Olmasını istediğim listede F,G,H sütunlarına aktarmak istiyorum. ''

demiştik, B ile başlayan kodların içindede K harfide oldugu için onlarıda kopyalıyor..Gözden kaçırmışım özür dilerim..Acaba bunu şu şekilde değiştirebilirmiyiz.

üretim genel tablosu G sütunu , Koşul : 8 ile başlayıp içinde k içeren hücreler olarak değiştirebilirmiyiz.ve bu koşulu yine aynı şekilde OLMASINI İSTEDİĞİM LİSTEDE ( F sütünuna ,sağ tarafındaki hücrelerede , hm adını ve miktarınıda yazarak..

Biraz uğraştım ama başaramadım..Ama mutlaka başaracağım :)

Valla mancubus , sana yemek söylerdim..Buuyur gel zonguldaka..

Çok teşekkür ediyorum emeğin için.Ellerine sağlık gerçekten.

rica ederim.

biz de bir çok kişiden destek alıyoruz.

10 no.lu mesajda düzeltilmiştir. (kırmızı yazılı metin ilave edilmiştir.)

çok teşekkür ederim..
bende desteklerimi esirgemeyeceğim bundan sonra inşallah.
Nerede reklam varsa tıkladım :)

dolgu rengi ve çerçeve için de ayrıca eklenti yaptım. tekrar kontrol ediniz. işinize yaramaz ise o bölümü kopyalamazsınız.

aslında çok uğraştırdım sizi ama.. şimdi kontrollere geçince , karşılaştığım sorunlarıda paylaşmak isterim..

Bu iki liste var.. Üretim genel ve baskılı üretim.. Bu listeleri netsis diye bir programdan çekiyoruz..
Birde bizim kendi hazırladığımız tablomuz var , günlük ürettiğimiz her torba yı , tüm bilgileriyle birlikte öncelikle excelle aktarıyoruz , sonrasında netsis e aktarıyoruz..Tabi aktarırken yanlışlıklar oluyor , artı kodları var , artı excell de hazırladığımız listemizle ortak kod olarak sadece 100137-K307-C bu türden kodlar gecerli.Çünkü ürettiğimiz her bir torbanın kodu bu şekilde farklılık gösteriyor.Ve birbirinden bu kodlarla ayırabiliyoruz..

neyse yani şunu söylemek istiyorum..

OLMASINI İSTEDİĞİMİZ LİSTE'de aktardıgımız ilgili sutunlardan
B C D de sıkıntı yok..Çükü B sütünunda torbanın kodu var..

N O P de de sıkıntı yok .Çünkü N sütününda torbanın kodu mevcut..Başında B var ama o Baskılı bobin olduğuna işaret ediyor o kadar.

Ama F G H sütünlarında Torba kodları olmadığı için sıkıntı yaşadım biraz.Aynı şekilde
J K L sütunlarında da yaşadım..
Bu sütünların başlarına ( sutun olarak )Torba kodlarınıda yazdırmamızda mümkün mü acaba ?

F G H için şöyle açıklayayım . 1 inci üretim için A3 hücresinde var. ( 100137-K307-C )

Şöyle daha açıklayıcı olacaktır sanırım ( olmasını istediğim listede )
E2 Hücresine (100137-K307-C)-Üretim genel 'listesindeki A3 hücresi
F2 Hücresine (802 K3075072)
G2 Hücresine (OYKA KLPKS 075 072)
H2 Hücresine (821)

Gibi

aynı şekilde altakı 2. üretim için A17 hücresinde var.. ( 100137-K313-C
)

J K L sütunları içinde aynı durum geçerli.. Baskılı Üretim de A3 hücresinde 1.üretimin torba kodu mevcut.. 2.üretimin a10 tabi satır aralıkları aynı değil..Bu A3 deki torbaya ait kodu

J K L hücrelerinin önündeki hücreye kodları alt alta ekleyebilirsek ne mutlu :)

Çok uğraştırdım sizi.Hakınızı ödeyemeyeceğiz.

ekteki dosyayı inceleyin.

varsayım: üretim genel ve baskılı üretim sayfalarının A sütunundaki torba kodlarının yanlarındaki hücreler boştur.

kod bu varsayıma dayanarak hazırlandı. eğer A3, A17 gibi örnek verdiğiniz hücrelerin sağ tarafındaki hücrelerde bir veri olur ise ortaya bambaşka bir şey çıkar.

Ekli dosyalar

Çok çok teşekkür ederim ..Elleriniz dert görmesin mancubus ,
Örnek verdiğim hücrelerin sağ tarafları hep boş..Veri olması imkansız.Biraz uğraştırdım sizi ama , Allah razı olsun..Başarılarınızın devamını diliyorum.

rica ederim. Allah hepimizden razı olsun inşallah.

Geri