• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriler sağlıklı gelmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan qwert11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-2000
Amacım makinalardaki birleştirilmiş olan hücrelerden sağlıklı veriler almak
eğer alabilirsem mevcut dosyayı ağ üzerinden de alabilirim
örnekde belirttim arkadaşlar
yardımcı olursanız sevinirim
makinalar ve ürünler sayfasından verileri olması gereken gibi almalıyım
ama aldığımda yamuk yumum bir sonuç çıkıyor tekrar el ile girip yazıyorum

Ekli dosyalar

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum forumda aradaım ama birleştirilmiş hücrrelerden nasıl verileri düzgün alacağıma dair bişey bulamadım
lütfen bekliyorum

merhaba arkadaşım bende adanadan ;)
dosyana baktım ama bir şey anlamadım :s biraz daha açıklarsan iyi olur.

Hayırlı Günler

Kardeşim Bir Dosya Hazırladım Bak Eğer İstediğim Bu değilse daha detaylı yaz excel dosyasına

Ekli dosyalar

ellerine sağlık kardeşim fakat gönderdiğin dosyada birleştirilmiş hücreleri ayırarak yapmışsın fakat benim alacağım dosyada hücreler hep birleştirilmiş olacak .Demek istediğim birleştirilmiş hücreden alabileceğim olmalı

Birleştirilmiş hücreler VBA'ya ters geliyor.Bazı komutlarda (mesela Find komutu) çalışmıyor.
Eğer VBA ile çalışacaksanız birleştirilmiş hücre kullanmamaya dikkat ediniz.
Çünkü her zaman engel çıkarıyor.
Benden nacizane tavsiye olsun.:cool:

merhaba arkadaşım bende adanadan ;)
dosyana baktım ama bir şey anlamadım :s biraz daha açıklarsan iyi olur.

dosyada makinalar ve ürünlerden bilgi alacağım hangi makinada hangi ürünler çıkmakta zira bu makilara göre bir üretim planlama hazırlanacak fakat makinaları aldığımda ürünlerin bir kısmı 0 olarak ve*veya değer hatası olarak gelmekte benim istediğim ise birleştirilmiş olan bu hücrelerden bilgileri sağlıklı çekmek

Birleştirilmiş hücreler VBA'ya ters geliyor.Bazı komutlarda (mesela Find komutu) çalışmıyor.
Eğer VBA ile çalışacaksanız birleştirilmiş hücre kullanmamaya dikkat ediniz.
Çünkü her zaman engel çıkarıyor.
Benden nacizane tavsiye olsun.:cool:

TAVSİYEN İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA VBA DAN ALMAYACAĞIM ARTIK:frown: FAKAT BAŞKA NASIL ALABİLİRİM ONUDA NE BİLİYORUM NEDE BULABİLDİM

TAVSİYEN İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA VBA DAN ALMAYACAĞIM ARTIK:frown: FAKAT BAŞKA NASIL ALABİLİRİM ONUDA NE BİLİYORUM NEDE BULABİLDİM
Siz bilirsiniz.Demekki birleştirilmiş hücreyi VBA'ya tercih ediyorsunuz.
Renkler ve zevkler tartışılmazmış.
Ben olsam kesinlikle VBA'den vazgeçmezdim.:cool:

Siz bilirsiniz.Demekki birleştirilmiş hücreyi VBA'ya tercih ediyorsunuz.
Renkler ve zevkler tartışılmazmış.
Ben olsam kesinlikle VBA'den vazgeçmezdim.:cool:

şuan sadece çözüm peşişndeyim ama dürüstçe söylim vba ya hayran olmamak mümkün değil .fakat ivedi bir şekilde çözüme ulaşmalıyım .eğer bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirimVBA ile veya VBA sız :yardim::sinirli:

VBA ile çözüm için (Aslında fonksiyonlar içinde geçerlidir.) bir sayfayı veri tabanı mantığında oluştup veriyi oradan birleştirilmiş hücreler Yani finale alabilisiniz.
Ama dediğim gibi veriler 1 sayfada veya 2 sayfada veri tabanı mantığında tutulması lazım.Eğer böyle yapılırsa işler kolaylıkla yapılır.
Tabii diğer durumdada olur ,olmaz diyemem ama uğraştırır insanı.Dosyanıza bakmadım ama önceki mesajınızda birleştirilmiş hücrelerden veriyi alacağım dediğiniz için dosyanıza zaten hiç bakmadım bile.Mutlaka cevap veren bir arkadaş olacaktır.Bir süre dağa beklerseniz iyi olur.Kolay gelsin.

dediğim gibi bende vba dan yanayım aslında fakat her iki durumdada bir çözüme ulaşamadım
size dosyadan bahsedeyim
var olan makinalarda ürünlerim var .birden fazla makinada aynı ürün olduğunda hücreleri birleştirerek tabloyu sağlamaktalar .bende hücrelerden makinaların performanslarını çıkartmak için tekrar bu hücreleri çözüyorum ve rapor hazırlıyorum.bu hücreleri çözmeden hangi makinada hangi ürünün olduğunu nasıl listeleyebilirim işte dert bu

arkadaşların dediklerini yaparsan daha kolay olur. hücreler birleştirilmiş olduğundan dolayı 2. ve diğer hücre aramaları için boş getiriyor. boş hücre için yukarıyı yaz dedim. bi bak umarım işine yarar

Ekli dosyalar

Ellerine ve emeğine sağlık fakat gönderdiğin dosyada sadece boş olan satırları getirmemekte (eğer yanlış anlamadıysam)fakat istediğim makinayı yazdığımda bana karşılığındaki üretimdeki ürünün adını ve kalan miktarı getirmeli yinede yardımın için içtenlikle teşekür ederim

şöyle bişey yapabilirmiyiz
eğer her iki hücrede boş ise yani 0 değeri varsa o satırı silebileceğimiz ve sadece 2. sütundaki boş ise bir üsttekini kopyalayıp yazacak bir makro oluşturursak sanırım doğru sonuca ulaşacağız
bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

Geri