• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

verilen şekilden matematiksel hesaplamalara geçmek

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
ekli doayda G11:G32 arasında yazdığım sayılar yarım metre yükseklikleri belirtiyo
F11:F32 arasındaki sayılar F11 den itibaren duvarın yada imalatın yükseklik seviyesini gösteriyor

benim sorum şu
H25:V32 arasındaki hücrelere "x" yazdığımda ilgili kısmın alanını buldurmak
yandaki sarı dolgulu yere yazmak
alanı bulurken yatay ve düşey değer lazım
yatay kenar değer turuncu dolgulu 10 m. (bu sorum için her aralık 10 m.)
düşey kenar "X" yazılan yerin G sütununda karşılığı (bu örnek için 0,5 metre)

bu sorumda X olan ne kadar yer varsa hangi mesafe aralığında ise alanlarını hesaplatıp sarı dolgulu yerde toplamını yazdırmak
sarı dolgulu yerde mavi dolgulu yere olması gereken cevabı yazıyorum bunun formüllerle bulunmasını istiyorum

Ekli dosyalar

sayın turist
çözümünüz için teşekkür ederim
bende sorumu sorduğumdan beridir üzerinde birşeyler çıkartmaya çalıştım
sonuçladığım ama hala sizler tarafından alternatif şöyle olur böyle olur diyebileceğiniz çizelgemi ekliyorum.

Not:Çizelgede miktar kısmında hacim boyutuna geçilmiştir. sorumda m² idi ben m³ e geçiş yaptım. dediğim gibi sayın hocalarım ve uzman arkadaşlardan alternatif değişimler yada şöyle olsa daha kullanışlı daha güzel olur gibi.

Ekli dosyalar

sayın turist
çözümünüz için teşekkür ederim
bende sorumu sorduğumdan beridir üzerinde birşeyler çıkartmaya çalıştım
sonuçladığım ama hala sizler tarafından alternatif şöyle olur böyle olur diyebileceğiniz çizelgemi ekliyorum.

Not:Çizelgede miktar kısmında hacim boyutuna geçilmiştir. sorumda m² idi ben m³ e geçiş yaptım. dediğim gibi sayın hocalarım ve uzman arkadaşlardan alternatif değişimler yada şöyle olsa daha kullanışlı daha güzel olur gibi.

Bu tür tablolarda formül bulmaktan çok, tabloyu ve alanları düzenlemek çok daha zor bir şey gibi gözüküyor.
Aslında uygulanan formül çözümü çok kolay, fakat tablonun çok geniş ve birleştirilmiş hücrelerle , standart formüller kullanmak bazen beklenmedik hatalara da neden olabilir.Çok dikkatli olunması gerekli.

Elinize sağlık, tabloyu ve formülleri özenle hazırlamışsınız.

benim kullandığım çizelgelerin %90 ı sizin bahsettiğiniz;
("Bu tür tablolarda formül bulmaktan çok, tabloyu ve alanları düzenlemek çok daha zor bir şey gibi gözüküyor.") bu duruma uyuyor. o bakımdan en çabuk en verimli şekilde neyi nasıl yaparım diye defalarca düşünüyorum ve çok defa forumumuzu sizleri rahatsız ediyorum.

sayın turist
1-2 gün önce sorduğum bir soru vardı yanıtlanmadı bakabilirmisiniz.
Bir sayının birden fazla aralıkta olma durumu ile ilgili

şöyle bahsedersem kısaca sayım 1014 1. aralığım 500-2000 diyelim
1014 ü bu arada varmı yokmu diye EĞER(VE.. kullanıp sayı küçükse 2000 büyükse 500 diyip bulduruyoduk

sorumda ise aralığım 1 den fazla
mesela sayım 114
1. aralık (50-80)
2. aralık (150-180)
3. aralık (200-250)
4. aralık (500-1000)
5. aralık (1000-1500) diyelim bu 5 aralıkta A1:B5 aralığında hücrelerde olsun
A1 B1
50 80
150 180
200 250
. .
. .
diyelim sayım bu aralıkların herhangi birindeyse ile başlayan formül kullanmam gerekiyo.

benim kullandığım çizelgelerin %90 ı sizin bahsettiğiniz;
("Bu tür tablolarda formül bulmaktan çok, tabloyu ve alanları düzenlemek çok daha zor bir şey gibi gözüküyor.") bu duruma uyuyor. o bakımdan en çabuk en verimli şekilde neyi nasıl yaparım diye defalarca düşünüyorum ve çok defa forumumuzu sizleri rahatsız ediyorum.

sayın turist
1-2 gün önce sorduğum bir soru vardı yanıtlanmadı bakabilirmisiniz.
Bir sayının birden fazla aralıkta olma durumu ile ilgili

şöyle bahsedersem kısaca sayım 1014 1. aralığım 500-2000 diyelim
1014 ü bu arada varmı yokmu diye EĞER(VE.. kullanıp sayı küçükse 2000 büyükse 500 diyip bulduruyoduk

sorumda ise aralığım 1 den fazla
mesela sayım 114
1. aralık (50-80)
2. aralık (150-180)
3. aralık (200-250)
4. aralık (500-1000)
5. aralık (1000-1500) diyelim bu 5 aralıkta A1:B5 aralığında hücrelerde olsun
A1 B1
50 80
150 180
200 250
. .
. .
diyelim sayım bu aralıkların herhangi birindeyse ile başlayan formül kullanmam gerekiyo.

Bu konu ile ilgili kısa bir excel örnek dosyası hazırlayın ve dosya üzerinde ne yapmak istediğinizi, yani bulduğunuz satırda ne gibi bir formül kullanmak istediğinizi belirtin.
Böyle olursa; cevap bulmanız daha kolay olacaktır.

foruma eklediğim dosyamda vardı
ama yinede daha detaylı bir çalışma ekleyeyim.

ekli tablomda 1. kısım da verilmiş kritere göre ve verilen sayıların aralıkta olma durumuna göre sıralanışını yapabiliyorum (C4:C8 arası gri dolgulu yer)

2. kısım da verilen verilenlere göre 5 kriterin hangi sayıda başladığı hangi sayıda bittiği sağ tarafta verilmiş. D13:D17 aralığında verilmiş sayıların hangi aralıklara ait olduğunu ben mavi dolgulu B13:B17 aralığına el ile yazmış bulunmaktayım burası formülle bulunacak ve sarı dolgulu C13:C17 arasındaki verilerin 1 artırılarak bulunuş sırasınıda manuel yazmış bulunmaktayım buranında formülle bulunmasını istiyorum

Ekli dosyalar

Geri