• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri yönlendirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft office 2007
Arkadaşlar merhaba, internet ten almış olduğum bir veri var ve çok karışık olduğu için sayfa 3 e internet ten aktarmış olduğum veriyi sayfa 2 ye düzenli bir şekilde yerleşmesi için örneğin =Sayfa3!A1 gibi komutları kullanarak düzenli hale getiriyorum fakat bu veriler sürekli değiştiği için her seferinde sayfa 2 de bulunan değeri sadece sayısal değer alarak sayfa 1 e kopyalamak zorunda kalıyorum. Bu işlemin kısa bir yolu var mı makro kullanmayı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Biliyorum, bu işlemin otomatik yapabilecek bir işlem türü arıyorum. her seferinde çok uzun uğraşmam gerekiyor. Bu iş için makro şekli var ise oda olur ama makro dan anlamıyorum.

veya şu da olur. Bana (Sayfa 2) 1. satırdaki bilgileri , (Sayfa 1) ilk boş bulduğu satıra (Sayfa 2) 1. satırda her bilgi değiştiğinde (Özel yapıştır Sayı değerleri) komutuyla otomatik yapıştırması için bi makro yapıp verebilecek olan var mı?

aşağıdaki kodları Sayfa2'nin kod bölümüne (Sayfa2'nin sekme adına sağ tıklayıp kod görüntüle dediğinizde çıkan sayfa) yapıştırırsanız sayfa2'de herhangi bir hücrede değişiklik olduğunda o değişiklik olan hücrenin bulunduğu satırı Sayfa1'de ilk boş satıra kopyalar:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Rows(Target.Row).Select
    Selection.Copy
    Sheets("Sayfa1").Select
    ActiveSheet.Range("A1").Select
    Selection.End(xlDown).Select
    Selection.Offset(1, 0).Select
    ActiveSheet.Paste
    Application.CutCopyMode = False
    ActiveSheet.Range("A1").Select
    Sheets("Sayfa2").Select
    Range("A1").Select

End Sub

peki sayfa 2 deki bilgileri sayfa 1 kopyalarken özel yapıştır metin özelliği var mı?
yanlış anlama makro bilmiyorum o yüzden. onuda yoksa ekleyebilirmisin.
Ayrıca yardımın için teşekkürler

YUSUF44

Geri