• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Transferi karşılığı aktarma

Excel Vers. ve Dili
office 2016 macOS
bir sayfada bulunan verileri başka sayfada veri transferi şeklinde açılan listeye çevirebiliyorum. Açılan listede bir veri seçtiğimde sağındaki satırda fiyatı çıksın istiyorum. Örnek 1. sayfada 100 ad 100tl, 200 ad 180tl diyelim ben 2. sayfada hangini seçersem sağındaki sütünda ücret karşılığı çıksın. Bu nasıl sağlanıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim

Öncelikle foruma hoş geldiniz ...

www.dosya.tc veya www.filebig.net.

Örneği ve ne düşündüğünüzü somutlaştırırsanız daha çabuk çözüme ulaşırsınız .

Sayfa2 B3 hücresine kopyalayınız.Aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A3;Sayfa1!$A$1:$B$30;2;0);"")

Sayın byfika Altın üyeliğim olmadığından dosyayı indiremiyorum. Rica etsem indirebileceğim bir link verebilirmisiniz?

Sayın Çıtır teşekkür ederim sayenizde sorunu çözdüm. Tekrar Tekrar Teşekkür ederim. Saygılar.

Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Fiyat toplamlarını almak isterseniz aşağıdaki formülü kullanbilirsiniz. C3 kopyala
Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!$A$1:$A$30;$A3;Sayfa1!$B$1:$B$30)

Sayın Çıtır
Benim istediğim bir müşterim geldiği zaman onun isteklerini sayfa1 den öğrenip sayfa2 de seçip toplam tutarı müşterime bildirmek.Yapabileceğim iskonto oranıyla nihai fiyatı kendisine bildirmek. Kontrol ettiğinizde yanlışlık varmadır? sizin eseriniz :D

Son Birşey daha Sayfa1 de yazan bir yazıyı belirli bir fiyat üzerine çıktığında görünmesini sayfa2 de sağlayabilir miyim?
yani Amacım 3000TL üzerinde anlaşma yaptığım müşterime kız alma ve yemek çekimlerini ücretsiz hediye etmek istiyorum. Sayfa2 de toplam tutar 3000TL yi geçtikten sonra tutarın altında Kızma ve Yemek çekimi hediye yazısı görünmesini sağlayabilirmiyiz?

http://www.dosya.tc/server11/i9pg93/Ekran_Resmi_2017-12-25_19.05.52.png.html
http://www.dosya.tc/server11/i9pg93/Ekran_Resmi_2017-12-25_19.05.29.png.html

Emeğiniz için tekrar teşekkür ederim. Saygılar

Teşekkür Ederim Byfika fazlasıyla yardımcı oldunuz. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geri