• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri tablosundan liste oluşturmak(Yardım)

Excel Vers. ve Dili
MS Office Pro Plus 2010 TR
Aşağıdaki örnek dosyada yapmak istediğim,
Farklı şehirlere ait eğitimcilerin hangi şehre gideceğini gösteren listeler oluşturmak.. Şöyle ki..
Şehir1 ait 7 ad. mühendis farklı şehirlerde eğitimlere gidecek
Şehir2 ait 3 ad. mühendis farklı şehirlerde eğitimlere gidecek.. v.b.

Yapılmak istenen Genel tabloda yerleşimi yapıldıktan sonra, Şehir listesinde mühendisin adı ve soyadı girilince eğitime gideceği tarih,konu ve gideceği şehri otomatik olarak tabloya girmek (Şehir1 ve Şehir2 deki örnek gibi)

Not:Renklendirme hangi mühendisin hangi şehire ait olduğunu görmek içindir.

Düşeyara ve yatayara komutlarına çok hakim değilim ama bu komutlarlada istediğimi yapamadım.. Yardımlarınız için şimdiden tşk..

Ekli dosyalar

Merhaba;
Cevap alamıyor yada hemen cevap alamıyorsanız konuyu tam ifade edemediğiniz noktasında olduğunuzu düşünün.
Tablonuzu incelediğimde 2 farklı anlam düşündüm.
1-sütunlardaki verilere (yani şehir1,şehir2 gibi) göre tabloyu tasniflemek. (o zaman renklerin hiçbir anlamı olmayacaktı)
2-şehir1 şehir2 gibi 2. satırdaki sütun başlığı gibi görünen veriye bakmaksızın renklendirmeyi değerlendirmek ve 2. satırda renk içeriği ne ise tabloyada aynı içeriği taşımak.
Yapmak istediğinizin 2. alternatif olacağını düşündüm ve örnek uygulamayı buna göre oluşturdum.
İnceleyin. İsteğiniz farklı ise belirtin ki daha değişik çözümler üretilebilsin.
İyi çalışmalar.

NOT : Tabloda kullanılan renklerle ilgili KTF Syn. Ali'nin çalışmasından alınmıştır.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Cevap alamıyor yada hemen cevap alamıyorsanız konuyu tam ifade edemediğiniz noktasında olduğunuzu düşünün.
Tablonuzu incelediğimde 2 farklı anlam düşündüm.
1-sütunlardaki verilere (yani şehir1,şehir2 gibi) göre tabloyu tasniflemek. (o zaman renklerin hiçbir anlamı olmayacaktı)
2-şehir1 şehir2 gibi 2. satırdaki sütun başlığı gibi görünen veriye bakmaksızın renklendirmeyi değerlendirmek ve 2. satırda renk içeriği ne ise tabloyada aynı içeriği taşımak.
Yapmak istediğinizin 2. alternatif olacağını düşündüm ve örnek uygulamayı buna göre oluşturdum.
İnceleyin. İsteğiniz farklı ise belirtin ki daha değişik çözümler üretilebilsin.
İyi çalışmalar.

NOT : Tabloda kullanılan renklerle ilgili KTF Syn. Ali'nin çalışmasından alınmıştır.

Ben yeterince izah edemedim demek ki..
Yapmak istediğimi örnekle açıklıyayim..
4. satırdan örnek vereyim..
Mühendis1 beyaz renkli yani şehir2 nin mühendisi..
Nereye eğitime gidecek sütundaki şehire yani şehir1 e gidecek..
Mühendis2 sarı renkli yani şehir6 nın mühendisi..
Nereye eğitime gidecek sütundaki şehir yani şehir2 ye gidecek..
Renklendirme bu işe yarıyor.. Mühendisin hangi şehire ait olduğunu görüp aynı şehirde eğitime aynı mühendislerin gitmesini engellemek için..
Genel tabloyu bu şekilde oluşturduk diyelim.. Mühendislerin gideceği yerler belli oldu ve aynı şehrin mühendisi farklı şehirde eğitime gitti(2 satırdaki şehirlere yani)..
Liste oluşturulurken hangi şehre ait mühendis nereye gidiyor onu göreceğiz.. Örneğin.. Şehir2 ait mühendisler nerelere gitmiş onu göreceğiz..(Beyaz renklere bakıyoruz)
Mühendis1 şehir1 e gidecek..
Mühendis4 şehir4 e gidecek..
Mühendis15 şehir7 ye gidecek..
Mühendis25 şehir1 e gidecek.. gibi..
Umarım anlatabildim.. Biraz karışık bir iş gibi gözüküyor ama.. İlginize tşk..

Not: Oluşturduğunuz raporda gidilecek şehir hariç tamamen yapmak istediğim listelemedir.. Tekrar tşk..

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

İlk yaptığınız çalışmada listeleme doğruydu yalnız gideceği şehir kısmında yaptığınız formülün sonucu aşağıdaki şekilde olmalıydı..
Mühendis1 şehir1 e gidecek..
Mühendis4 şehir4 e gidecek..
Mühendis15 şehir7 ye gidecek..
Mühendis25 şehir1 e gidecek.. gibi..

Mavi alan mühendisin bağlı olduğu şehri gösteriyor.. Gri alanın son sütunu gideceği şehri göstermeliydi..
Yani mavi alan mühendisin bağlı olduğu şehir, gri alan gideceği şehir olmalı..
Biraz öncede belirttiğim gibi ilk yaptığınız çalışmada sadece mühendisin gideceği en üstteki satır yer almalı yukardaki örnekte yazdığım gibi..

İlginize ve çalışmanıza tekrar tşk..

Merhaba;
Listeyi 2 seçenekli hale getirdim.
Tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Liste2 de memleketini seçince oluşturmak istediğim liste çıktı..
Yalnız seçimi kaldırıp 2. satıra şehri yazınca listelemeyi oluşturacak hale getirebilirmiyiz.. İlginize çok tşk..

Liste2 de memleketini seçince oluşturmak istediğim liste çıktı..
Yalnız seçimi kaldırıp 2. satıra şehri yazınca listelemeyi oluşturacak hale getirebilirmiyiz.. İlginize çok tşk..

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim.. Benim istediğimden bile güzel oldu.. Zaman ayırdığınız için ve ilginize ayrıca teşekkürler..

Geri