• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri tablomdan sonuç çıkarma

ds316887896_Graphic1.html

resmin tam adresi

http://www.resimupload.com/ds316887896_Graphic1.html

resimde de görüldüğü gibi "veri dosyam"daki makina adına göre değişik tirajları bulunan işleri "çıkan sonuç" dosyamda listelemek istiyorum bunu yaparkende

örneğin; 418 makinamda basılan 10200 tirajlı işler için harcanan kağıtların ve kağıt firelerinin ortalama miktarını ve ortalama basım sürelerini çıkan sonuç kısmında listelesin.

bu sıralama 418 makinamdaki her değişik tiraj için yapılsın ve listedeki her makina için değişik tüm tirajlara göre aynı bilgilerin ortalamaları listelensin.

arkadaşlar siz bir makina için olanını formül olarak yazsanız yeterli olur ben onu çoğaltırım.

evet arkadaşlar bunu formülle yapabilirmiyiz.

aradan bir gün daha geçti, değerli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum :)

Neden ne istediğinizi içeren örnek bir dosya eklemiyorsunuz?

Resimler bakıp verileri teker teker kendiniz yazın sonrada soruyu anlayıp cevap verin gibi birşey istemişsiniz.

ESTAĞFİRULLAH böyle bir düşüncem olmadı. ama uyardığınız için teşekkür ederim, ben düşünemedim özür dilerim. dosyayı ekliyorum. teşekkürler

SA VERDİĞİNİZ BİLGİ GERÇEKTEN DE TAM İHTİYACIM OLAN ŞEY TEŞEKKÜR EDERİM.

=ORTALAMA(EĞER($A$2:$A$100=E3;EĞER($C$2:$C$100=F3;$B$2:$B$100;"")))

bu formülde değişiklik yaptığımda var olan değer 0 oluyor.

=ORTALAMA(EĞER(A2:A100=E3;EĞER(C2:C100=F3;B2:B100;"")))

BU HALE DEĞİŞTİRDİĞİMDE 0 OLUYOR. OFİİCE 2003 TR KULLANIYORUM. SORUN NE OLABİLİR.

BİR DE dosyanızın ort-8 yazan sayfasında malzeme adı yazan yer de a b yada c seçeneklerini seçince seçeneğe göre a olan bütün veriler de işlem yapıyor.

bu çok işe yarayacak birşey ama ben bunu nasıl oluşturduğunuzu anlayamadım. onu da kısaca izah ederseniz sevinirim.

kolay gelsin

Slm.
Formül dizi formülü
yani formül de iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basın.

Geri