• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Tabanı Bağlantısı

Excel Vers. ve Dili
2003
Aşağıda vermiş olduğum kodlarla excelde hazırlamış olduğum UserForm1 aracılığıyla VT isimli Access veri tabanına veri aktarmaya çalışıyorum ancak
Kod:
Set Baglan = New ADODB.Connection
kısmı hata veriyor ve alttaki uyarıyı alıyorum.
Compile error:

User-defined type not defined
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

New ADODB.connection tanımlaması ile erken bağlanma (early bindings) işlemini yapmış yani nesneleri derleme esnasında oluşturmuş oluyorsunuz. Bu durumda oluşturulan nesnelerin kullanacağı referansların işaretlenmiş olması gerekiyor. Sizin dosyanızdaki hatada budur. VB editöründe tools-references menüsünden aşağıdaki referansı işaretleyin.

Microsoft Activex Data Object 2.x Library

Not: x- değeri en yüksek olan referansı işaretleyin. (örneğin: 2.8 gibi)

Sayın Levent Menteşoğlu ilginiz ve yanıtınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Kaç gündür uğraşıyorum nihayet sayenizde bir çözüm oluşturabildik. Affınıza sığınarak konuya ek olarak şunu da sormak istiyorum.
VB editöründe tools-references menüsünden aşağıdaki referansı işaretleyin.
demişsiniz zaten sorunuda burası aracılığıyla çözme şansım oldu. Ancak burada dikkatimi çeken ilgili bölüm altında işaretlenmemiş bir sürü başlık var bende bunları işaretlemem gerekirmi? Yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...

...... Ancak burada dikkatimi çeken ilgili bölüm altında işaretlenmemiş bir sürü başlık var bende bunları işaretlemem gerekirmi? Yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...

Öncelikle sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Yukarıdaki sorunuza gelirsek, tüm referansları işaretlemek çok gereksiz bir uygulamadır. Önemli olan projenizde kullandığınız tüm nesnelere ait referansların işaretli olmasıdır. Toolbox üzerinden bir nesne eklediğinizde bunun referansların otomatikman işaretlenir. Ancak ADO gibi nesnelerin referanslarını sizin işaretlemeniz gerekiyor. Bu işlemide sadece bir kez yapmanız yeterlidir.

Verdiğiniz bilgiler gerçekten önemli ve konunun mihenk noktaları diye düşünüyorum. ADO ile yazılı bir kaynağa ulaşamamış olmam beni gerçekten zorlayacağa benziyor. Sanırım bunuda excel.web.tr ve sizlerin aracılığıyla aşacağım. Sayın Levent Menteşoğlu yardımlarınızdan ötürü tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla...

Geri