• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri süzme

Excel Vers. ve Dili
2010
örneğin a hücresine veriler geliyor aynı sayfada başka bir hücreye mesela c hücresine bu gelen verilerden tekrarlayan verileri silip sadece farklı olanları bir kere göstermesini sağlayabilir miyim? Teşekkür ederim şimdiden

C++:
Sub Benzersiz()
    Range("A1:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row).Copy Range("C1")
    Range("C:C").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
End Sub
İşinizi görecektir

bunun otomatik olarak çalışmasını istiyorum yani komutla değil. teşekkür ederim. fonksiyon gibi

Merhaba,
İlgili sayfanın kod bölümüne uygulayınız...
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Range("A:A"), Target) Is Nothing Then Range("A:A").AdvancedFilter 2, , Range("C1"), 1
End Sub

yalnız a satırına başka sayfadan veri alıyorum o zaman hata veriyor.
=GELENEVRAK!G1 gibi oldumu hata veriyor.

Linklerde formülle çözümler var. İnceleyiniz.

Eğer sayfanızda başlık kullanıyorsanız kod içindeki bold bölüme XlYes yazmalısınız.

Ayrıca verileri almak için kullandığınız formülü de aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz.

C++:
=EĞER(GELENEVRAK!G1="";"";GELENEVRAK!G1)

Rich (BB code):
Option Explicit

Sub Benzersiz()
    Range("A1:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row).Copy
    Range("C1").PasteSpecial xlPasteValues
    Range("C:C").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo
End Sub

ASLINDA ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR ANCAK =GELENEVRAK!A1 VERİ ALINCA HATA VERİYOR NEDEN OLABİLİR.
Kod kopyala/yapıştır yapıyor, formül olduğunda formülü kopyalıyor, malum formülle kopyalandığında eğer $ işaretleri kullanılmamışsa adresleri de kaydırıyor. Bu nedenle istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Kopyala yapıştır yerine kopyala/özel yapıştır/değerleri yöntemini deneyebilirsiniz.

Option Explicit

Sub Benzersiz()
End Sub

ancak otomatik olarak getirmesini istiyorum.

Bu işlemi yapmak istediğiniz sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp deneyiniz.

Sayfayı açtığınızda işlem otomatik olacaktır.

C++:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Activate()
    Application.ScreenUpdating = False
    Range("A1").Select
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Kodları butona atayarak kullanabilirsiniz. Sadece kodun sağlıklı çalışması gereken sayfa adını koda adapte etmek gerekecektir.

şimdi benim sizin anlattığınızdan anladığım userformda buton yap oradan komut ver ve çalışsın ama ben userformda çalışıyorum bir excel sayfasına veriler gidiyor ve tekrar combobax a mükerrer olmayan veri veriyor ancak belirtiğim gibi excel sayfasını açmaz isem yeni verileri vermiyor ve ben bunu düzeltmek isityorum.

Ben açtığınız başlığı incelediğimde USERFORM ifadesi göremiyorum.

Bir başlık açıyorsunuz ve en önemli detayı en son mesajınızda yazıyorsunuz. Bu şekilde sizi nasıl doğru yönlendirmemizi bekliyorsunuz anlamıyorum.

Forumda combobox+mükerrer ifadeleri ile arama yaparsanız örnek konulara erişebilirsiniz.

Sinirlenmiyorum..

Sadece sizleri doğru yönlendirebilmek adına çabalıyorum.

teşekkür ederim gerçekten çok faydalandım buradaki arkadaşlardan herkese çok teşekkür ederim.

Geri