veri listeleme ve hesaplamanın yapılması

Excel Vers. ve Dili
2010
Daha önce forumdaki arkadaşlara sadece veri listeleme ile ilgili bir soru sormuştum ve ekteki "veri listeleme" dosyasını yapmışlardı. Sorum çözülmüştü.

Şimdi veri listeleme ve hesaplamanın yapılacağı bir sorum var. Ayrıntılar ekteki "veri listeleme ve hesaplama" adlı dosyadadır.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. :yardim:

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?
Veri listeleme diye ifade ettiğim şey (1.aşama) olmuş. Bunu benim eklediğim "veri listeleme" adlı dosyada da yaptık.

Diğer aşamalarda şöyle bir sorun var: hesaplamanın yapılacağı satır tam olarak belli değil. 1. aşama hangi satırda son bulursa, ondan sonra 2 satır boşluk bırakacağız ve 2.aşamada hesaplamalar yapacağız. Yani özetle benim asıl istediğim 1.aşamanın bittiği en son satırdan sonra nasıl bir kod yazılabilir ki 2 satır sonraki satırda işlem yapabilelim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
.... hesaplamanın yapılacağı satır tam olarak belli değil. 1. aşama hangi satırda son bulursa, ondan sonra 2 satır boşluk bırakacağız ve 2.aşamada hesaplamalar yapacağız. ....
Merhaba,
Bu sorun değil. Asıl sorun örnek dosyada 16. satırdan itibaren sabit demeniz. Bu durumda araç sayısı 7 den fazla olursa iki satır da boşluk bırakınca hesaplamayı 16. satırda ve sonrasında yapmak zorunda kalırız. Bu da belirttiğniz kurala uymuyor. Araç sayısının 7 den fazla olmayacağı hususu geçerliyse kodu hemen yazarız.
Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Bu sorun değil. Asıl sorun örnek dosyada 16. satırdan itibaren sabit demeniz. Bu durumda araç sayısı 7 den fazla olursa iki satır da boşluk bırakınca hesaplamayı 16. satırda ve sonrasında yapmak zorunda kalırız. Bu da belirttiğniz kurala uymuyor. Araç sayısının 7 den fazla olmayacağı hususu geçerliyse kodu hemen yazarız.
Hoşça kalın.

Haklısınız, o ifade yanlış anlaşılmaya müsait. [A65536].End(xlUp) gibi bir kod kullanılmasın diye öyle bir ifade kullanmıştım. Alt satırların çeşitli hücrelerinde düzensiz olarak bulunan veriler var demek istiyorum. Araç sayısı 10'da olabilir 100'de olabilir. Örneğin B60000 İLE F62000 bloğundaki çeşitli hücrelerde 1,2,3 aşamadan bağımsız sabit veriler var. Bu veriler aşağı da kayabilir, yerinde de durabilir. Mümkünse 2 kodlama istiyorum. 1.sinde alt taraftaki sabit veriler yerinde kalacak. 2.sinde ise alt taraftaki sabit veriler yukarıdaki satırların dolmasına göre aşağıya kayacak. Umarım anlatabiliyorum. :???:

Son düzenleme:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Dosyanız ilişiktedir.
Alt taraftaki sabit veriler yukarıdaki satırların dolmasına göre aşağıya veya yukarıya kaymaktadır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Eklediğiniz dosyada yukarıdaki hücrelerin dolmasına göre aşağıdaki satırlarda kayıyor. Bu örnek aynen olmuş.

Bir de şöyle bir kod istemiştim; aşağıdaki veriler kaymayacak. Örneğin en fazla 7 tane araç var. 8. araç olursa bile onunla ilgili bir aktarım gelmeyecek.

Eklediğiniz dosyadaki tek sorun; hiç olmayan bir mağaza kodu yazılınca,örneğin 999, yine de işlem yapıyor olmasıdır. 2.sayfaya 1.sayfada yer almayan bir kod yazmışsam herhangi bir işlem yapmasın.

Sizin kadar ileri olmasa da ben de ufaktan ufağa makro yazmaya, öğrenmeye başladım. Elimde yardımcı olabilecek kitap ve cd'ler var.Yaptığınız bu makroyu anlayabilmem için hangi makro konularına çalışmam gerekiyor. Hazır elimde örnek varken şu konuyu kapayım diyorum. :)

Son düzenleme: