• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Kaydetme , düzeltme .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Galus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Resimi ekedigim zaman resimlerin boyutları farklı olduğundan dolayı resimlerde bozulma oluyor bu
olayı halletmenin bir yolu varmı kardeşlerim ilginiz için tesekkürler iyiçalışalar dilerim......

Fedal hocam,

Söz sizi bir daha rahatsız etmeyeceğim. Düzelt butonuna basınca uyarı mesajı verdirmek istiyorumdum. İşlem yapıp yapmadığı için.

....................................................
Private Sub CommandButton1_Click()
For l = 1 To 6
If Controls("TextBox" & l).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YERLI").Cells(1, l).Value & " GİRİNİZ.", , "EXCEL.WEB.TR"
Exit Sub
End If
Next
Set ARA = Sheets("YERLI").Range("C:C").Find(TextBox3)
If Not ARA Is Nothing Then
For T = 1 To 11
Sheets("YERLI").Cells(ARA.Row, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
Else
MsgBox "FİLİMİN ORJİNAL İSMİ " & TextBox3.Text & " VERİ TABANINDA BULUNAMADI.", , "EXCEL.WEB"
End If
Call listele
End Sub
....................................

kodlarına End Sub tan hemen önce

....................................
CVP = MsgBox(TextBox3.Text & " DÜZELTME İŞLEMİNİ ONAYLIYORMUSUNUZ?", vbYesNo, "EXCEL.WEB.TR")
.....................................
yazdım. Düzeltem yapınca çalışıyor. Yalnız veri tabanında filim bulunamadığı zamanda çalışıyor. Veri tabanında bulunamazsa bu uyarının gelmemesini sağlıyabilir miyiz? Yani veri tabanında bulunamazsa bu uyarı çıkmasın.

Saygılar..

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For l = 1 To 6
If Controls("TextBox" & l).Text = "" Then
MsgBox "LÜTFEN " & Sheets("YABANCI").Cells(1, l).Value & " GİRİNİZ.", , "www.excel.web.tr"
Exit Sub
End If
Next
Set ARA = Sheets("YABANCI").Range("C:C").Find(TextBox3)
If Not ARA Is Nothing Then

[COLOR="Red"]CVP = MsgBox(TextBox3.Text & " DÜZELTME İŞLEMİNİ ONAYLIYORMUSUNUZ?", vbYesNo, "www.excel.web.tr")
IF CVP=VBNO THEN EXIT SUB[/COLOR]

For T = 1 To 11
Sheets("YABANCI").Cells(ARA.Row, T).Value = Controls("TextBox" & T).Text
Next
Else
MsgBox "FİLİMİN ORJİNAL İSMİ " & TextBox3.Text & " VERİ TABANINDA BULUNAMADI.", , "ww.excel.web.tr"
End If
Call listele
End Sub

Rahatsızlık ne demek her zaman sorabilirsiniz.Ben farketmiştim o sorunu kodlardan,sorgu kodlarının yeri kayıt öncesi olmalı.

Hocam Allah (CC) razı olsun. Çok teşekkürler...

Fedeal Hocam;

Sizin çalışmanızdan aldığım aşağıdaki kodlar çalışınca program ve veri tabanı kapanıyor ama ecel açık kalıyor.Exceli de kapatmamız mümkün müdür?

Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
CVP = MsgBox("PROGRAM KAPATILACAK VERİ TABANI AÇILSINMI?", vbYesNo, "EXCEL.WEB")
If CVP = vbYes Then
Application.Visible = True
ActiveWorkbook.Save
Else
Application.Visible = True
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

Hocam aşağıdaki şekilde değişiklik yaparak düzelttim doğru mudur?
Else
Application.Visible = False
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

çalışma kapatılırken veritabanı açılsınmı uyarısına hayır derseniz başka çalışma kitabı açıksa görünür olması için o kodu o şekilde yazmıştım siz işinize yaradıgı şekilde kullanın

Nedenini anlayamamıştım açıklamanız için teşekkürler hocam.
Bu durumda ilk haliyle kullanmak daha doğru olacak tekrar teşekkür ederim.

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Bende birşey sormak istiyorum.Kapata bastığımızda excel sayfası olarak nasıl görüntüleyebiliriz?
Bende evcillerle ilgili bir şekile çeviriyorum.
acil bilginiz lütfen
saygılarımla

Sn. fedeal usta ,

Program gerçekten harika. Userformda Simge Durmunda (minimize) ve Ekranı Kapla butonları bile var. Lakin ekranı kapla butonuna basınca texbox vs. nesneler aynı boyutta sola yaslı olarak userform tam ekran oluyor. Ekranı kapla butonuna basınca tüm nesneleri orantılı olarak büyütmek münkün mü?

Saygılarımla...

Geri