• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veri girişi engellemek için

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ohreyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003-2007
arkadaşlar soru ekteki dosyada yazıyor ama şu şekilde özetleyeyim aynı satır üzerinde G sütununda veri olmadığı taktirde H sütununa veri girişini engellemek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [H1:H65000]) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell.Offset(0, -1).Value = "" Then
MsgBox "G" & ActiveCell.Row & " Hücresi Dolu Olmalı", , "Excel Web"
ActiveCell.Offset(0, -1).Select
End If
End Sub

İlgili sayfanın kod bölümüne yapıştırıp denermisiniz.

Son düzenleme:
ALPTUN 20 arkadaşım çok teşekkür ediyorum ama özür dileyerek soruyorum bunu makro kodu olarakmı giricez acaba makro çalıştırmadım şimdiye kadar hiçte o yüzden soruyorum. eğer basit excell fonksiyonları ile olmazmı acaba?

ALPTUN 20 arkadaşım çok teşekkür ediyorum ama özür dileyerek soruyorum bunu makro kodu olarakmı giricez acaba makro çalıştırmadım şimdiye kadar hiçte o yüzden soruyorum. eğer basit excell fonksiyonları ile olmazmı acaba?

Sayın Ohreyn fonksiyonlarla aram pek iyi değil, ayrıca siz komple sütuna uygulayacağınız için muhtemelen dosyanızı kasacaktır. Yukarıdaki kodu veri girişi yaptığınız sayfanın kod bölümüne yapıştırmanız halinde kod otomatik olarak devreye girer ve dosyayıda kasmaz. Ama yinede illa fonksiyon diyorsanız forumdaki diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Saygılarımla

Sayın Alptun 20 denedim ama başaramadım sanırım biraz kurcalayarak visual basic ve makro düzenleyiciler içine girmeyi denedim yazdıklarınızı yapıştırdım falan ama olmadı sizin yolladığınız kodlar sanıyorumki visual basic kodları ve benim eğitimimde gw ve q basic vardı :) o yüzden o konuda malesefki bilgim yok şimdiye kadar ihtiyacım olmadığı içinde hiç araştırmadım açıkçası. yinede yardımlarınız için teşekkür ederim. bir gün mutlaka bir programlama dili öğreneceğim artık şart sanırım :)

Sayın Ohreyn yapacağınız işlem çok basit, Excel sayfanız açıkken Alt ve F11 tuşlarına beraber basıp, gelen Vba Düzenleyicisine ulaşmak, bundan sonra sağ üst tarafta bulunan ve Çalışma Kitabınızdaki sayfaların isimlerinin bulunduğu bölümde bu kodun hangi sayfada çalışmasını istiyorsanız o sayfayı çift tıklayıp kod bölümüne yapıştırmak.

İyi çalışmalar..

Sayın Altpun 20 sonunda gönderdiğiniz kodu kaydedebilmeyi başardım komut yazma kısmında sürekli kırmızılıklarla karşılaştım falan ama en sonunda çalıştır şekline getirebildim ama Arguement not optional diye bir hata verdi. Aslında denemeyi biraz olayın mantığını anlayabilmek için yapmıştım açıkçası. Çünkü elimde çok karışık bir rapor düzenlemesi var ve bu tam istediğim hale gelebilmesi için bu tarz işlemlere çok ihtiyacım olucak ben o yüzden varsa bilinen bi excel kodu diye sormuştum. yinede yardımlarınız için çok teşekkürler. En azından sayenizde (kopyala yapıştır da olsa) ilk vba mı yapmış oldum :)

Sayın UNUR çok teşekkür ederim sanırım işimi görücek formül bu olucak. Daha doğrusu BAĞ_DEL_SAY olucak. Ama fikir verdiğin için çok teşekkürler. Exceli gün geçtikçe daha çok sevmeye başladım ben.

Geri